Be III.

ohlídnutí za srpnem, léto tak nějak nenápadně skončilo a já můžu říct, že jsem opět nikde nebyla a že jsem opět celý léto strávila hledáním ...

ohlídnutí za srpnem, léto tak nějak nenápadně skončilo a já můžu říct, že jsem opět nikde nebyla a že jsem opět celý léto strávila hledáním práce. dobrý na tom všem je to, že vlastně ani nemám chuť kamkoliv jezdit, stejně tak stále pokračuju s hledáním práce a začíná to celkem k něčemu vypadat. pozdě, ale přece, žejo.

LITERATURA - Fernando Pessoa: Dopisy přátelství, lásky a magie
jedna z mála věcí, který mi Literární Akademie přinesla do života, je Fernando Pessoa, básník a spisovatel z Portugalska. neskutečně zvláštní člověk, co píše geniální a divný věci. povedlo se mu vtáhnout mě do svýho světa a já si v tom libuju jako embryo v děloze (vážně, be? vážně?). zrovna "Dopisy" jsou vyloženě dopisy mezi ním a jeho přáteli, takže bych nedoporučovala začínat tímhle, nicméně pro nadšence (já) je to nedocenitelnej počin, kterej mapuje vývoj jeho mysli, děl a života. pošušňáníčko od M. k narozeninám.

HUDBA - Crystal Castles: She Fell Out
srpen nebyl na hudbu moc plodnej měsíc, vlastně pořád poslouchám to, co poslední dva měsíce - Kazaky, Lily Allen, Major Lazor a Diplo. ať žije moje kdysi nadšené já, co objevovalo nový kapely každej tejden. ale zase jsem narazila na svůj naivní počin starej asi dva roky, kdy jsem se snažila zorganizovat si videa na youtube. a tohle se mi připomnělo, tak fajn.

SERIÁL - Misfits
achjo, skvělej seriál s naprosto debilním popisem, kterej se nedá říct jinak, než debilně. je to parta výtržníků, co si za svoje činy musej odpykávat nucený práce neboli "community service". a pak do nich uhodí blesk a najednou maj superpowers. zní to jako totální šitka, ale není, slibuju. má to spád, má to koule, má to vtip. bejvá to často srovnávaný se Skins, což bych úplně nedělala, maximálně tak supermanovský skins bez naditých peněženek.

FILM - We need to talk about Kevin
občas se tak stává, zejména v Americe, ale nejen tam, že týpkovi hrábne, vezme do školy ganu, postřílí pár spolužáků a způsobí nejedno trauma. pak se zabije a někdy taky ne. tenhle film je o týpkovi, co se nezabil. nebo spíš o jeho mámě, která si vyžírá, co on nadrobil, zatímco vzpomíná na jeho dětství. skvěle natočený, podívejte se sami.

AKCE 
jsem špatnej pražskej hipstr, v srpnu jsem nikde nebyla a ani v září o ničem takhle dopředu nevim, beru si flintu a jdu se oběsit do rybníka.

MÓDA - plátěný tašky a batůžky
v srpnu jsem nejvíc ocenila věci, do kterých se můžou dávat další věci, protože jsem neustále pendlovala mezi domovem v praze, domovem v ústí a domovem u M. plátěný věci jsou super, protože odvedou lepší práci než koženkový a stojej tak o půlku míň. daj se prát (teoreticky, protože kdo by se s tim v praxi sral?) a existuje milion potisků. na batůžku mám rebelskej, na tašce číslo jedna je alenka s kloboučníkem a taška číslo dvě je bipolární.

KOSMETIKA - TséTsé od Avon(lejdy)
ve vedru či spěchu není líčení úplně moje priorita, takže to moc neposloužim (celej srpen byl dost línej, koukám). ale když už jsem se nalíčila, tak tajtim. jestli máte přístup k produktům od Avonu, objednejte si jejich CC. krytí moc nečekejte, ale sjednocuje nádherně a navíc mě překvapilo, že to i funguje jako krém, tzn. na suchých místech, co mám na ksichtě, se mi nedělaly žádný mapy ani žmolky. teda, nikdy jsem nevyzkoušela nic AABBCC, co by stálo litr a dováželi to sem z Asie, ale vzhledem k tomu, že od Avonu to stojí kolem kilča a funguje to fajn, nemám ani potřebu (což je fajn, protože kromě potřeby nemám ani ty peníze, lol).

2 komentářů

  1. Misfits jsou nejlepší, ale ještě jsem se pořád nedostala k poslednímu dílu poslední řady. Ta poslední řada už prostě není ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je pravda. mám jí teď rozkoukanou, furt se nabalujou nový a nový postavy a kromě rudyho nikdo není pořádnej fuckup natolik, aby jsem si ho oblíbila. na druhou stranu mám ráda abby, protože se chová stejně jako já, když mám dobrý rozmar a druhou sklenici vína v ruce, ha.

      Vymazat