Be II.

LITERATURA - Woody Allen dobře, filmy Woodyho Allena mě nikdy nijak nezajímaly, proto jsem byla skeptická k jeho knížkám. nicméně, kámo, čt...

LITERATURA - Woody Allen
dobře, filmy Woodyho Allena mě nikdy nijak nezajímaly, proto jsem byla skeptická k jeho knížkám. nicméně, kámo, čti! čte se to neuvěřitelně lehce. je to totiž vtipný. vtipný, legrační, humorný. pokud nejste ten typ čtenáře, kterej v knize prostě musí mít nějakej příběh, určitě si to kdesi sežeňte. woody skáče z jednoho na druhý, vlastně to vypadá jako jakási forma deníku člověka tak divnýho, že nechápete, jak vůbec může žít. jsem z toho nadšená a chci víc.

HUDBA - Kazaky a Lily Allen
kvůli Kazaky se mi všichni smějou. ok, nikdy jsem nečekala, že se v našem vztahu posuneme dál než ke sjíždění videí na youtube, ale dny bez internetu udělaly svý a při první příležitosti jsem si je šoupla do ipodu. jejich kouzlo spočívá hlavně v tom, že jsou to týpci, co neuměj moc zpívat, zato ale uměj velice dobře tancovat a to prosim na podpatcích (větších než tvoje péro, kámo). vlastně je to takovej úlet a ještě jsem nepotkala nikoho, kdo by to patřičně ocenil kromě mě.
Lily Allen vydala Sheezus. já si ho přece jen tak nestáhnu, ačkoliv Hard Out There je pecička, která mě bude bavit ještě za milion let. místo toho poslouchám úplně první CD z doby, kdy Lily byla ve věku jako já, nosila šaty a k nim tenisky a zpívala o věcech, jež ke mně promlouvaj velice známým hlasem, protože to se mi přece děje taky.

SERIÁL - Orange is the new black; Fargo; Shameless
stydim se a pláču, minulej měsíc jsem prakticky prodřepěla u seriálů. ono se toho moc dělat nedá s plnym diskem a žádnym internetem, žejo.
Orange is the new black je seriál o uspořádaný typce, co jednou kdysi dávno udělala blbost a teď, po letech, jí za to zavřou, ještě navíc se svatbou na spadnutí. postupně vyplouvá na povrch, že dáma zdaleka není tak uspořádaná, ukazuje se její minulost, kde mimo jiné figuruje její ex přítelkyně. dál seriál odkrývá minulost jejích spoluvězeňkyň, což je moje oblíbená část, protože tyhle flashbacky, co osvětlujou, jak se vlastně dostaly do tak debilní situace, mě strašně bavěj.
Fargo je seriál, na kterej koukáme s M. a kterej je dle všeho natočenej podle skutečný události. pár lidí je mrtvejch, pojďme to řešit. neschopný poldové, šikovná policajtka, který nikdo nevěří, kouzelnej psychopat a potrhlej divnopán. zní to dost typicky kriminálkově, ale vlastně je to strašně super, protože dialogy dělal někdo, kdo ví, jak se to dělá. to gratuluju.
Shameless je seriál o rodince s ghetto prostředí. máma je bipolární a fuč, táta alkoholik bere drogy. nejstarší, sotva plnoletá, dcera Fiona se musí starat o svých pět sourozenců, z nichž jeden je ještě batole. seriál krásně odsejpá a zároveň se na nikoho nesere. vtipný situace střídaj ty smutný a smutný zase nasrávací. opět je fajn, že nikdo není ten nejhodnější a nikdo není ten nejzlejší, protože všichni přece máme ty dobrý a ty špatný dny a vlastnosti.

FILM - Hon a Valčík s Bašírem
Hon je dánskej film o tom, co se stane, když někdo špatně pochopí malou holčičku a jejího učitele ve školce obviní z pedofílie. film ukazuje, jak je strašně debilní žít s takovouhle nálepkou a jak se lidi dokážou chovat jako hovada, stejně tak jak se jedna špatně položená věta může stát celym vyprávěním pokud jí pošle dál dostatečný množství lidí.
Valčík s Bašírem je autobiografickej film, kterej vzpomíná na masakry v Palestině. příběh není zase tak silnej, nicméně animace filmu je zvláštní a skvěle udává atmosféru celýmu filmu. mám pocit, že snad M. říkal, že jsou některý situace převedený z hranýho filmu, ale nechci kecat.

AKCE - Andy Warhol?
na Staromáku je otevřená nová výstava o Andy Warholovi. já se tam pořád chystám a pořád nejsem schopná tam dojít. vy to třeba dáte.

MÓDA - Hotpants
blablabla, jo, leze mi z toho prdel a možná je to tak trochu slutty, ale kámo, na léto pohodlnější oděv neznám. sukně se zvedá ve větru a cokoliv delšího kalhotovýho se dokáže nechutně přicucnout na opocený stehna, což je ble ble ble. takže pyšně chodim po městě v šortkách, co jsou krátký až hanba. nijak mě to neruší a je mi fajn. ještě aby týpci přestali mít dojem, že jenom proto, že nesnášim vedro, mám hned náladu si s nima povídat.

KOSMETIKA - L'Oreal Lip Butter
stojí skoro dvě kila a dá se sehnat v každý drogerce. je krásně vláčnej, barví a sluší. co chtít víc.

1 komentářů