TOP 10 - Proč jsem špatný pražský hipstr

Nejsem dostatečně intelektuální underground. Nejde mi se tvářit důležitě, zatímco rozebírám důležitý autory světový literatury a u toho ba...

  1. Nejsem dostatečně intelektuální underground.
    Nejde mi se tvářit důležitě, zatímco rozebírám důležitý autory světový literatury a u toho balim cígo a usrkávám Matéčko. Trojúhelníky ve mě nevzbuzujou žádný emoce kromě "hm, trojúhelník" a strašně umělecký fotky holek v lese/stínu/opuštěný továrně/kdesi v Praze/suprkůl kavárně už spamujou tumblr cca 20 000 000 let a nikdy mi nepřišly zajímavý. Navíc většinou pro lidi, co tohle žerou, nevypadám dostatečně přijatelně, protože nemám trendy boty za dva litry z koženky a vošklivej svetr za 40 korun ze sekáče, takže se na mě dívají napůl soucitně a napůl pohrdlivě, zatimco já je ignoruju, protože jim nemám co říct, snad jen kromě rady, aby si laskavě vytáhli hlavu z prdele.
  2. Dosud jsem nerozlouskla pracovní morálku. Nechápu, jak to ostatní dělaj, že si můžou dovolit pít ty nejvíc trendy drinky, co jsou s přirážkou jako prase, do toho navštěvovat všechny übercool akce a nakupovat na nich všechny ty předražený krámy, zatimco maj na sobě hadry z nový kolekce háemka. Zároveň většinou studujou. To jim to všechno platí rodiče? A není to trochu trapas?
  3. Populární místa mě nudí. Hipstr párty maj předražený pití, špatnou hudbu a spoustu snobskejch lidí, co se na tu špatnou hudbu snaží tančit a u toho se tváří jako hovno na všechny, kdo nejsou jejich kámoši. Navíc je všude plno, skoro se nedá ani hnout a vstupný je hřích. Večer končí frustrací, protože jsem utratila všechny peníze, nezatančila jsem si a bolí mě nohy, protože jsem si za celej večer ani jednou nesedla.
  4. Můj hudební vkus je asi k smíchu. Neznám žádný pražský hipstr hudební záležitosti a když se k nějaký omylem připletu, nedokážu z nich bejt vyplesklá, protože se mi to hudebně nelíbí a navíc mi ani členové nebejvaj moc sympatický. Víc než zadumaný kytarovky mě baví elektro a mnohem radši půjdu křepčit na house nebo dubstep, než abych se potácela do pseudozasněných tónin strašně zlomených týpků. Bůhů, tady máš pětikorunu, běž si koupit lízátko, usměj se a buď rád, že vlastně nevíš, co je deprese.
  5. Životní styl (ne)mám příliš zdravý. Vegetariánství, veganství nebo raw mi fakt nehrozí, stejně tak jako vyhýbání se fastfoodům a ochota dát kilo za veganskej koláček. A poslední dobou ani moc nechlastám a málo kouřim. Fuck.
  6. Jsem moc upřímná. Když se mi něco nelíbí, řeknu to a většinou dost nevybíravě. Takže když se omylem dostanu na nějakou posh akcičku, kde se obdivujou trojúhelníky udělaný ze sirek, reptám tak dlouho, dokud mě někdo nepošle do prdele.
  7. Foťák zřejmě dofotil. Focení mě baví, ale nemůžu najít nabíječku. Focení telefonem mě frustruje, protože fotky vyjdou na nic a instagram mě neba.
  8. Na balení cíg jsem levá. Jsem navždy odkázaná na krabky, protože moje balený cíga většinou vypadaj dost postiženě a můžu bejt ráda, že se mi nerozpadnou v ruce.
  9. Nechápu hipstří humor. Protože žádnej asi nedělaj. Ani nechápu hipstří konverzace. Zní to jako kódy a ain't nobody got time for that.
  10. A moje brýle jsou fakt dioptrický. I fail at life. :(

5 komentářů

  1. Právě jsi popsala minimálně polovinu mých nových spolužáků. A pak se mi každý diví, že trajdám po škole sama, když si s těma lidma nemám naprosto co říct... Zrovna dneska jsem došla do hodiny pozdě a hiosta dredařka s grinch usměvem (děsí mě) na mě házela ty svoje pohledy, sukni víc jak do pasu a eghr... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak asi je zbytečný chodit někam, kde se ti nelíbí :-) Nebo jo, a můžeš těm troubům nabízet svoje postižený kůl cigarety jako výraz...něčeho :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky bohu, že na světě nepřibyl další hipster :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Be! Jsem ráda, že ještě bloguješ!
    Před pár lety jsem tě sledovala se svým blogem Drops of my life a fakt jsi mě bavila...pak jsem celý blogový svět opustila a zapomněla jsem, jak se ta depresivní blogerka z Ústí jmenovala...a teď jsem zpátky a zase jsem tě našla!
    Jsi starší a smutnější, zdá se mi. Tak trochu zbavená iluzí...ale pořád mě bavíš! Keep going! :):)

    OdpovědětVymazat
  5. já nesnáším módu s jeleny a srnami. :ú

    OdpovědětVymazat