TOP 10 - Buďme občas povrchní

Cca před rokem či dvěma jsem tu dost často kritizovala trendy věci, co mě nebavily. Dneska to možná bude trochu back to the roots, protože v...

Cca před rokem či dvěma jsem tu dost často kritizovala trendy věci, co mě nebavily. Dneska to možná bude trochu back to the roots, protože vám hodlám sdělit, jaké vady na kráse nelahodí oku mému.

1. "Nenápadně" odrůstající barva
Tak nějak jsem si všimla, že zejména mladé slečny rády experimentují s barvami na vlasy. Ty méně odvážné si obarví vlasy o pár odstínů tmavěji, pak zjistí, jakej vorpuz to barvení vlastně je, vykašlou se na to a po světě chodí s tmavě hnědou hlavou s tim, že u kořínků mají několik centimetrů středně hnědé. Konejšení, že to nejde vidět, zabírá vážně jen na ně, případně na slepé, barvoslepé a lidi, co žijí jen v noci. Fakt to vypadá blbě a fakt to nezachrání výmluvy na ombré, protože...

2. Špatně udělaný ombré
Trend ombré už tu je nějakej ten pátek, nicméně až teď po něm zatoužila kdejaká Mařka, neb se do drogerií dostaly barvy od L'Oréalu, co slibují domácí ombré jak od kadeřníka za zlomek ceny. Má ho Zoella, má ho PetraLovelyHair, proč bych ho nemohla mít já, že.
Proti ombré samotnýmu nic nemám, ať si každej vypadá, jak chce, já osobně bych ho nenosila, protože si myslim, že vážně dobře vypadá jen na opravdu dlouhých vlasech, což je něco, čímž cíleně nedisponuji už několik let. Jenom bych ráda upozornila, že ombré je jemnej přechod z tmavé do světlé (nebo naopak). Jemnej. Přechod. Nikoliv hnědý vlasy, PIC!, blond vlasy.

3. Dlouhovlásky bez kadeřníka
Některý holky toužej bejt ve školce princezna. Princeznovský šatičky jim maminka bohužel dovolila jen na maškarní a vlásky jim tvrdošijně stříhala na mikádo, takže jakmile tyhle holčičky trochu poporostly, začly si tato příkoří vynahrazovat. Jako princezna na každej bál, ples a svatbu, vlasy až na zem kdykoliv. Jenže když se člověk o vlasy nestará (plácnout do nich kondicionér není úplně starání), třepí se. Konečky jsou slabé a rozlítané a dotyčná pak nereprezentuje princeznu, ale spíš čarodějnici, což jim na sebevědomí nijak neubírá, takže svou bujnou, zničenou hřívou vesele pohazují a tváří se jak mistryně světa.
A pak zakládají na internetu fóra a brečí, kde můžou, když se po deseti letech odváží zajít ke kadeřnici na ustříhnutí jednoho cm a ta kráva nevycválaná jim šmikne těch cenťáků třeba dvacet, protože právě těch dvacet je prostě zničených.

4. Holky, co ještě nepřišly na to, že mají obočí
Některý lidi si obočí zvýrazňovat nemusí vůbec, některý lidi takový štěstí nemaj. Když na sebe akorát plácnete trochu korektoru a řasenku, nevidim důvod, proč se s obočím nějak babrat (pokud teda nevypadáte jako Brežňev). Ale fakt mi přijdou legrační dámy, co svůj vzhled pomocí make-upu posunou o několik levlů výš a pak vynechají obočí. Výrazné oči, výrazné rty, bezchybná pleť... a nenápadný obočí, díky jemuž i po všech těch nánosech dívka vypadá trochu mdle a v těch opravdu světlých případech trochu jako mimozemšťan.

5. Nánosy černý linky
Fakt, že momentálním trendem je horní linka, trvá snad už pět let, plus mínus. Drogérky jsou zásobený tužkama, gelovýma nebo tekutýma linkama, fixama, pery a já nevim, čim všim ještě v tolika barvách, až oči přecházejí. Na youtube se poslední rok, dva vyskytují kvalitnější a kvalitnější tutoriály v češtině, kosmetický blogy zažívají obrovský boom, protože každá chce dárečky od Biodermy nebo kohokoliv jinýho, tak se holky snaží a snaží...
A stejně mi připadá, že kam vlezu, tam aspoň 35% dívek a žen používá k líčení tužku zásadně černou (od tmavý brunetky k něžný blondýnce) a celá jejich úprava se rozhodně neomezuje pouze na linku horní, naopak, štědře zvýrazní i tu spodní, což zapříčiní, že buď vypadají jako panda boxer nebo jako animovaná postavička, co má místo očí dva černý puntíky.

6. Profesionální líčení během pěti minut!
Jaká dáma tvrdí, že si nikdy nesedla ze zrcátkem k youtube a nesnažila se udělat ze sebe krásku pomocí jednoduchých tutoriálů na složité líčení, tak za á) neví, že to existuje, za bé) kecá nebo za cé) neprokrastinuje. Pokud to ale jednou za čas zkusíte a stejně jako já máte místo rukou nohy, víte, že výsledek bývá dost tragický. Tmavší stín v záhybu oka dává náhodnému kolemjdoucímu tušit, že jsem se včera někde porvala, světlý stín v koutku oka někam záhadně zmizel a střední stín na dolní lince pro zvýraznění řas sjel tak, že to vypadá, jako kdybych týden nespala, případně že jsem do tý držky vážně dostala. Soudný člověk to prostě odlíčí, nalíčí se tak, jako vždycky a jde mezi lidi.
Ne tak některé umělkyně. Jednou se nalíčily a basta! Neuměle nalíčené si to štrádují po ulici a jeden neví, jestli je má litovat a pokud ano, tak proč (nulová soudnost nebo prohra v zápase).

7. Kombo mikina - modrý džíny - botasky
Nechci si hrát na Adu z Módního pekla a diktovat lidem, co mají nosit, stejně tak si nechci hrát na jejího nohsleda a vraždit lidi, co nenosí to, co Ada považuje za správný. Nicméně je fakt, že mi tahle kombinace nepřijde ani tak nevkusná nebo ošklivá, ale spíš smutná. Taková rezignace sám na sebe, na svůj život, na svůj vzhled. Přitom za cenu sportovní mikiny se dáj pořídit svetry klidně i dva, místo modrých dřív se dá koupit nějaká pěkná barva a za cenu botasek člověk pořídí baleríny i oxfordky. Stačí jen chtít, ale tady se asi nechce, no...

8. Prošívaný odpaďáky
Tahle bunda je populární už děsivě dlouho. Prošívaný lesklý cosi, co z každýho udělá kouli odpadků, nesluší nikomu a celkově mám dojem, že soudnej člověk radši umrzne, než aby si vzal tuhle krasavici na sebe.

9. Zvonový kalhoty
Tenhle střih kalhot vymysleli v pekle a radují se vždycky, když si ho někdo vezme na sebe. Umírněnější verze některým typům postav dokonce i sluší, to zase jo, ale rozhodně ne všem a ve většině případů rozhodně ne lidem, co je nosí.

10. Nafrněná držka
Tohle nesluší snad nikomu a vzbuzuje to touhu nositele přetáhnout po ksichtě cihlou. Většinu svýho života jsem se pohybovala v Ústí a dala bych ruku do ohně za to, že 9 z 10 mladých lidí tam má ksicht na napálení. V baru, v trolejbusu, ve škole, ve městě... všude se tváří, jako kdyby daný místo patřilo jim. Já vim, já vim - žij a nech žít. Žila jsem a nechávala jsem žít (nikdo neumřel, no ne?), ale každodenní pohled na píču důležitější než nebe samo je celkem mood pooper.
Zvláštní je, že tady v Praze se mi to děje jen minimálně. Jako jo, čas od času potkám skupinku středoškoláků a středoškolaček, co se chovaj jako hovada s výrazem na přesdržku, ale rozhodně to není každej den. Možná si toho tolik nevšímám, možná jsou tu lidi šťasnější, možná je to skupinou lidí, o který se pohybuju... nevim. Ale vim, že jakmile přijedu do Ústí a vystoupim z vlaku, hned na nádraží mě uvítá kravka v odpadkový bundě, očima jak panda, holýma zádama a nafouklym ksichtem, ze kterej bych jí pod ten vlak s klidem hodila.

5 komentářů

  1. Tak s tím ombré máš pravdu, většinou je to udělané jako pěst na oko.

    Pandí oči, to je fakt něco. A to jsem se ještě dozvěděla od jedné blogerky, že některé ženy, aby ušetřily čas, se večer neodličují a vkráčejí do nového dne s den starým make-upem.

    Já šílím z množství legín, proč tomu nikdo neříká elasťáky, které potkávám na ulici stále častěji v různém provedení. Tenisky, černé legíny, sportovní bunda, batoh.
    Baleríny, barevné legíny, bundička a kabelka zavěšená na ruce.
    Zdravím ze zaprděného Ústí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácký ombré je jak domácká blond, obojí není to, jak se nazývá (jedno je pruh a druhý je žlutá).

      No vida, tenhle fakt mi byl až doteď utajen. Beďarům a zánětům zdar!

      Nemlať mě, ale i já jsem nosičkou legín, nicméně zásadně s tričkama minimálně pod zadek a sportovní bundu nevlastním žádnou (k čemu, když nesportuju, že?), tak snad mě to trochu omlouvá a nesnížím se v tvých očích na Mařku, co se neodličuje a má hnědožlutý vlasy. :( :D

      Pozdravuj zaprděný Ústí!

      Vymazat
  2. Trochu je přelegínováno poslední dobou, to je fakt. Nebo spíš přeprdeleno, podle toho, že 9 holek z 10 maj prostě jenom je. Ew.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozkydlý krasavice, camel toe a prosvítající spoďáry jako bonus.
      A dozvěděly jsme se zase něco nového. :)

      Vymazat
  3. Proč nemáte rádi legíny??? Jsou variabilní, lehce přenosné pokud cestujete a sluší každýmu...Jen se podívat zda jsou nejsou průhledné, i když v tom možná bude zakopaný pes Posílám odkaz na moje oblíbené... Co jim říkáte??? Jo a nejsou průhledné:)
    http://www.superleginy.cz/cz/produkt/leginy-cerne-mokry-vzhled.html#13914346

    OdpovědětVymazat