Podzimní filmy I.

Podzim je skvělej čas pro sledování filmů. Já bych se teda měla zabývat spíš kvalitníma uměleckýma dílama s nadčasovou hodnotou, ale posledn...

Podzim je skvělej čas pro sledování filmů. Já bych se teda měla zabývat spíš kvalitníma uměleckýma dílama s nadčasovou hodnotou, ale poslední dobou nemám čas ani na to. Tak se svejma oblíbenejma filmama aspoň potěšim prostřednictvím blogu a to na etapy, na jeden článek by to bylo moc dlouhý.
Po kliknutí na název filmu se dostanete na jeho ČSFD profil. ČSFD nemám moc ráda, protože názor většiny pro mě má nulovou vypovídající hodnotu, ale aspoň dostanete představu, o čem to asi je.

Nightmare Before Christmas
Pohádka od Tima Burtona. Český televize ji z nějakýho důvodu zásadně vysílaj o Vánocích, ale kurňa, Jack a jeho kamarádi sice o Vánocích mluví a celkově je tam těch Vánoc víc než dost, nicméně ani jeden z nich není dostatečně Fluffy Vánoční... jsou to prostě ostrý, tenký postavičky Tima Burtona, neskutečně se hodící pro sychravej podzim. Aw. ♥

Imagine Me & You
Be a romantično? Vážně?
Ne, hahaha.
Tohle je tak trochu jiná romantická komedie. Je britská, takže britskej humor, takže se dokonce i zasmějete. Hlavní aktéři jsou obě aktérky, odehrává se to celý v podzimnim Londýně a už kvůli tomu se na to koukněte. Po těžkym dnu s hrnkem čaje v ruce a touhou nepřemýšlet.

Bridget Jones
Člověk, kterej nemá rád Bridget, je asi chlap nebo nevim. Jo, Bridget je třicetiletý střevo. Ale hergot, existuje vůbec holka, která by se s ní nedokázala aspoň v něčem ztotožnit?
Snad každá dáma měla v životě nějakou Rebeccu s nohama až sem, fail u kadeřníka v nejméně vhodnou dobu, sex s debilem nebo opíjející session sama se sebou, protože se nikdo nezajímá.

Scott Pilgrim vs The World
Nepotkala jsem dospělýho (rozuměj 30+) člověka, kterej by byl spokojen, ale pro mě je to srdcovka jak kráva. Většina filmu se sice odehrává na sněhu, ale to mě vůbec neruší v tom, abych to měla za podzimní film. Jednoduchá storyline, to jo, ale zábavný je to velice, skvělej soundtrack jako bonus. Mozek na nefunkční mód, něco dobrýho k tomu a pusťte si to.

Girl, Interrupted
Po Bridget a Scottovi to může působit depresivně, protože, hm, to depresivní je. Film o holce, co má depresi, asi těžko může bejt nějaká přehnaná švanda, ale rozhodně to neubírá filmu na kvalitě. Moc se mi líbí scénář (a, ehm, herečky - Winona Ryder, Angelina Jolie, dobrý den?) a celkově atmosféra psychiatrický léčebny a všeho. Jenom škoda, že Jared Leto, co se tam mihne taky, zase nepřišel o pařátu (fakt ho nemám ráda).

0 komentářů