Girls

Girls je seriál, za kterým stojí Lena Dunham, kterou miluju a jednou budeme mít kupu dětí, takže upozorňuju, že se nejedná o recenzi, ale...


Girls je seriál, za kterým stojí Lena Dunham, kterou miluju a jednou budeme mít kupu dětí, takže upozorňuju, že se nejedná o recenzi, ale o rozdováněný adorování na blogejsku. Od čeho ty blogejsky taky jsou, že?


Zpočátku jsem ke Girls byla dost skeptická. Lena Dunham mi byla cizí a fakt, že seriál zprodukovala, napsala a ještě se šoupla na hlavní roli, mi byl krajně podezřelý a nesympatický, jelikož se velice často stává, že podobně "autorský" díla většinou bejvaj hlavně o honitbě vlastního ega (Ach, podívejte se na mě, jak jsem skvělý, zajímavý, hluboký a tajemný umělec!) a to dneska nikoho nezajímá, protože jsou všichni zaměstnaní vlastním egem a honitbou. Navíc už jenom ten název ve mně bůhvíproč evokuje "Gossip Girl", "O.C.", "Pretty Little Liars" a podobný slátaniny, kde dvacetiletý zbohatlický dětičky pětatřicetiletejch pubertálních rodičů řešej takový problémy, že bych jim jednu liskla, aby laskavě klidnily hormon a držely hubu. V těch seriálech je všechno strašně dokonalý (vlasy, make-up, interiér, exteriér, špína... všechno), dialogy jsou tak jednoduchý a prázdný, aby je pochopila každá Mařka z Horní Dolní, a úspěšnost je tak vysoká, že mám chuť lítat po světe letadlem a házet dolů na lidi kondomy s nápisem "Prosim, nemnož se, děkuju.". Tímto jsem zvládla urazit 98% lidí na světě, nebudu se zlobit, když mě proklíte a unfollownete.


Girls jsou ale jiný. Dialogy tam zněj jako ze života - a to myslim vážně. Každej občas plácne blbinu, zalže nebo třeba, panenanebitybrďo, neví jak zareagovat a chvíli čumí jak tele na nový vrata. Nikdo se doma neválí načesanej a namalovanej v šatech od Chanelu, zato nosíme míň či víc trapný pyžama a funkční, na pohled neestetický účesy. A po sexu máme rozmazaný líčení a rozcuchaný vlasy a taky sundanou podprsenku, žeano, navíc není pravda, že každej sex je stoprocentně mindblowing zážitek, kdy romantika/vášeň/touha/něha čiší z každýho póru a sebemenší dotyk na jakymkoliv místě způsobuje stavy podobný nirváně. A když se ráno vzbudíme, vypadáme jako zválenej knedlík a ne jako modelka z katalogu nočních košilek a luxusních průhledných župánků. A muži/kluci/páni se občas chovaj jak kokoti a občas ňuňatě a snad nikdy nespřádaj intriky jak z pera Danielle Steel.
A proto Girls tak miluju, proto Lenu Dunham tak miluju - protože je to krásně reálný. Občas prostě nemáš prachy na nájem a občas prostě sedíš doma na prdeli a hypnotizuješ telefon, protože čekáš, až napíše. Ve tvym okruhu přátel není zástupce každý rasy, co je na světě, aby tak byly spokojeny všechny menšiny, stejně tak nikdo z nich nemá přísně nalajnovanou povahu a nikdo z nich není vyloženě dobrej člověk a ani vyloženě špatnej člověk.


Pokud se chcete dozvědět víc věcnýho infa, zde je čsfd.
Dejte tomu šanci, nebudete litovat.


5 komentářů

  1. Nemám ráda tady ty univerzální názvy, protože to pak nemůžu na uloz.to najít:-/ Nemáš prosím link, kde to stáhnout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem zlej člověk, stahuju to rovnou z torrentů, teď už se tam určitě daj najít i celý seasons...
      jinak jestli torrenty nepoužíváš, dobrej trik, jak eliminovat porno a dětský filmy, je do vyhledávání na uloz.to napsat "Girls s01e01", případně "Girls 01x01".
      A pozor na českej dabing...

      Vymazat
    2. Tak se nakonec zadařilo, mrkla jsem na tři díly a dá se to:) Uvidím po první sérii, jestli mě zatím jenom nesympatické postavy nezačnou lézt na nervy ještě víc:))

      Vymazat
  2. Miluju na ní tohle tričko a jak si v něm hrdě vykračuje. :D !

    OdpovědětVymazat