Just not built for this role

Pokud to nevíte, je rok 2013. Třináctka se považuje za nešťastné číslo, jeden by očekával, co se bude dít, žejo, akorát teda až na to, že po...

Pokud to nevíte, je rok 2013. Třináctka se považuje za nešťastné číslo, jeden by očekával, co se bude dít, žejo, akorát teda až na to, že podle mojí dvacetileté zkušenosti číslo váš osud nijak neovlivní. Buď budete mít smůlu, nebo ne, šance je tak 50:50 a osobně se spíš přiklánim k víře v karmu než v nějaký čísla, jež ve mně žádný emoce teda nevyvolávaj. Až na 69, protože hehehe pubertální šklebení.

Nějak mi uchází racionální důvody, proč si lidi začátkem ledna sami sobě naslibujou hory doly zlatej les a půl princezny, když pak nehnou ani prstem. Víte o tom, že ta nová trojka na konci za vás cvičit nebude? A stejně tak je jí jedno, jestli budete jíst zdravě. A cigarety ze světa díky ní taky nezmizej. Navíc z vás neudělá jinýho člověka - prostě dál budete ten samej hot mess.
Já teda tukem obalující se kuřák s nezdravým stravováním nejsem, já jsem na tom ještě hůř. Navíc s mym nynějšim lajfstajlem bych si rozhodně pár předsevzetí měla dát a začít je dodržovat už od včerejška.
Tequila. Nepít. A to naprosto vážně, pokud se vám rozbila televize a/nebo máte závislost na seriálech, nalijte mi pár panáků, usaďte se a bavte se.
"Moc se mi to nehodí... uhhh, fuck it, jdu tam." jsou slova, který předcházej všem rychloakcím, který se mi z nějakýho důvodu moc nehoděj, ale protože jsem imbecil, stejně tam lezu a pak druhej den nestíhám natolik, že musim přistoupit na Ke$ha-shower, tunu korektoru & líčení ze včerejška, vlasy jak olízaný od krávy, nicnevědění a většinou i to samý oblečení ze včerejška. Popředsevzetíová verze je "Moc se mi to nehodí, jindy ale určitě!".
Cvičit. Klišé, ale je to potřeba, neb pomalu kynu nad svým nezdravým životním stylem, což se mi nehodí, protože jsem si za svůj život stačila nahromadit poměrně slušnou hromádku šortek a sukének a ráda bych jich i využila.
Žrát. Zdravý jídla mi chutnaj stejně jako ty nezdravý, ale ty nezdravý jsou na přípravu prostě jednodušší než ty zdravý. Můj momentální problém však není kvalita mé stravy, ale kvantita. Jíst by se mělo pětkrát denně po malých porcích, já mám jednu porci denně plus nějaký ty koblížky/sušenky/čokolády/whatever, co mě na nějakou dobu ucpe a já se pak nemusim starat, že mě v mých bohulibých činnostech obtěžuje "krůůůůůů" mýho žaludku. Špatně. Proto by bylo dobrý jíst aspoň třikrát denně. A omezit rohlíky.
Učit se. Za pár dní mám test z psychologie a za dva tejdny mi začíná proper zkouškový. Kdo se domnívá, že v podstatě ještě ani nevim, co se mám v jakym předmětu učit, má pravdu. Hý.
Připouštět si věci, který se mě přímo týkaj. Občas už si připadám jako robot, distancovat se od svých vlastních emocí je sice na chvíli úleva, ale asi to moc zdravý nebude a dělat bych to neměla.
Dostat se na FAMU.

Když se podívám na předsevzetí z minulýho roku tady, tak se musim pochválit, neb se mi je podařilo dodržet. Relativně. Něco víc, něco míň, něco úplně, něco vůbec, ale vesměs jsem spokojená. Velice spokojená.
A tahle spokojenost se mi líbí, tudíž nevidim jedinej důvod, proč bych si do svých předsevzetích měla dávat ty uvedený vejš, když vim, že většinu z nich nedodržim a některý ani dodržet nechci.
Oficiální list předsevzetí Be je proto tento:

  • Věnovat se longboardu a pořídit si ty speciální rukavice, abych mohla jezdit rukama po zemi.
  • Splnit požadavky na přijímačky na FAMU a doufat v zázrak (= že mě vezmou).
  • Zkusit meditovat/dělat jógu alespoň jednou týdně. Třeba mě to chytne, třeba ne, ale rozhodně mě to zatim zajímá.
  • Nadále chodit na koncerty, výstavy a podobný eventy, protože to je fun fun fun fun.
  • Naplánovat si každej tejden jídelníček a pak se ho držet.
  • Někam na jaře jet.
  • V létě opět odjet do Anglie, protože se mi stejská.
  • Udržovat si vlasy krátké a pěkné.
  • Učit se. A to jako fakt, i když už nevim, jak se to dělá.
  • Poctivě si zapisovat věci do diáře, když už jsem za něj vyplácla poslední peníze.
  • Bejt nadále , protože se mi to vyplácí.

3 komentářů

  1. Mám malú otázku, príbehy už nepíšeš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou jsem na to vůbec neměla čas (naposledy jsem psala snad někdy v září), ale doufám, že zas začnu... Nicméně nevim, jestli je budu dávat na blog.
      Každopádně mě celkem překvapuje a těší, že vůbec někdo ví, že píšu... :))

      Vymazat
    2. No ja som celkom obľubovala tvoje príbehy pred pár rokmi... boli také... iné. A teraz, počas skúškového, som si ťa opäť vyhľadala (moje pátranie skončilo až pri tomto blogu, musím uznať, že si ich mala celkom dosť :D).
      Každopádne by som si od teba zasa rada niečo prečítala :)

      Vymazat