yap yap yap

Mám rozepsáno šest článků, povídku a v hlavě vymejšlim další. V sobotu jsem byla na výletě sama ve Wolverhamptonu. Měla jsem Starbucks, ...

Mám rozepsáno šest článků, povídku a v hlavě vymejšlim další.
V sobotu jsem byla na výletě sama ve Wolverhamptonu. Měla jsem Starbucks, kuřecí nugety v Mekáči, koupila jsem si korálový kalhoty, černý sako a kostkovaný pyžamo v Primarku (nyní si připadám při usínaní velmi anglicky), navštívila jsem galerii, potkala jsem dva kluky, co mě vzali do parku, a z celýho dne nemám jedinou fotku, protože jsem zapomněla foťák doma. Každopádně výlet to byl skvělej už jenom z toho důvodu, že bylo TICHO, čisto a, erm, civilizačno.
Sledujte prosim absenci new inu a rozpustilé fotky s kelímkem z Sbucks (minulej rok jsem ho během oxfordskýho kurzu pila pořád a pořád...).
Každopádně díky svému aupair pobytu si uvědomuju, jak moc sen o domku se zahrádkou, dvou dětech, psovi, hodnym manželovi a skvělý práci není pro mě. Jako jo, chci mít skvělou práci, hodnýho druha do života a dítě, ale rozhodně nechci domek na předměstí/na vesnici (kor ještě na tý český) a celkově poklidnej život, protože je to strašná nuda a vopruz.
Kor když v tejdnu jsem s dětma (kromě střed, který mi zatim bez vyjímky všechny propršely) a v neděli autobusy nejezdí. Jedinej únik před kvílením, pištěním, hulákáním, řvaním, ječením, třískáním, žalováním a děláním bordelu je krásná, úžasná, milovaná sobota. Tuhle bych ráda jela do Birminghamu, ale problém je, že nemám nejmenší tušení, jak dlouho se tam z Wolverhamptonu jede. Abyste pochopili, poslední autobus Wolverhampton - Pattingham jede v šest hodin a pak už ne až do rána... Meh.
Učim se zacházet s dětma a celkem mi to i jde. Vyžaduje to trpělivost, pevné nervy, určitou dávku postřehu a schopnost poslouchat dva monology najednou.
Nyní mě neskutečně bolí ruka z dnešního houpání (beru děti na hřiště, aby si zablbly a unavily se - ve skutečnosti spíš vždycky unavim samu sebe, protože děti akorát seděj na houpačkách a ječej, abych je houpala vejš a rychlejš) a taky jsem utahaná z celodenní aktivity.
Ono se řiká, že malý děti jsou nejúčinnější antikoncepce. No, za prvý je to z technickýho hlediska kravina, protože pochybuju, že by přítomnost dětí nějak snižovala mou plodnost. A za druhý, když to vezmu tak, jak je to míněno, není to pravda. Ano, někdy bych jim vážně nejradši ucpala pusu/vyhodila je z okna/svázala a hodila do sklepa, ale na druhou stranu jsou tady i cute momenty, když mě poslechnou, když mě obejmou na přivítanou, když při hře řeknou spojení, který používávám já, když se na mě usmějou nebo když se ke mně přitulej během čtění knížky. Nebo když uklízim ty jejich pidi botičky nebo pidi hadříčky.
Zkrátka jednou si něco takovýho taky pořídim, ale jenom jeden kus prosim.
Držte mi palce, ať dostanu kolej, nechce se mi do konce života (doslova) pendlovat mezi Ústím a Prahou. Vlakem. Kde jsou úchylové (vlastní zkušenost).
▼▲▼▲▼▲
I'm working on six blog posts and a story, plus I'm thinking about another one in my head.
On Saturday I was alone in Wolverhampton. I had Starbucks and Chicken McNuggets, I've bought coral trousers, black blaser and pyjama in Primark, I've been to gallery and I've met two guys who took me to park. No pictures cause I've forgotten my camera at home. Anyway, I loved this trip cause it was QUIET, clean and, erm, civilized.
(Check it out - no stupid new in post or cute picture with Sbucks cup)
Thanks to my nannying in here I realize how much I dislike The Dream about house with garden, two little children, dog, nice husband and great job. Of course, I wanna a great job, nice lifepartner and a kid but for sure I don't want to have a house in suburbia/village and calm, nice life cause it's lame and boring.
I'm with kids all week days except for Wednesday (and since I've been in here, every Wednesday was very rainy day). There are no busses on Sundays so my only getaway from all this screaming, yelling, crying, making a mess, telling and yaping is beloved, amazing and beautiful Saturday. This one I'd love to go to Brimingham but I'm not sure cause I have no clue how much time does the journey there take. You see, the last bus is at six pm, so I need to make it, otherwise I'm fucked.
I'm learning how to take care of and treat kids and I'm beginning to be good at it. One needs a lot, a lot, A LOT of patience, nerve, quick reaction and ability to listen to two monologues at once.
Right now, my arm is hurting from pushing (every day I take kids to the playground to have fun and get tired - but in fact I'm the only one who gets tired there, kids are only sitting on swings and yelling at me to push higher and faster) and i'm tired.
Old Czech saying "Children are better than birth control" is nonsence. First, it's impossbile because being around little kids doesn't make me any less fertile. And second, taking it as it's meant to be, it's not true. Sure, there are situations that make me think about two silent muders but there are also situations that are the cutest and sweetest - doing what they're told to do, hugging me, saying stuff I usually say while they're playing, smiling at me or just cuddling me while reading a book. Or just their tiny shoes and tiny clothes.
One day, I'm going to make myself one too. Just one.
Wish me luck so I get a bed in student's residence. I don't want to travel between Prague and Ústí for the rest of my life (literally). By train. Trains are full of freaks, weirdos and creeps (my own experience).

1 komentářů

  1. Nojoo, Anglie, tam bych se taky chtěla podívat.
    Mně přijdou děti roztomilý akorát tak na koukání nebo na chvilkový hlídání, ale jinak totálně postrádám jakýkoliv mateřský pudy.
    A držím palce s tou kolejí, ale na druhou stranu, úchylové jsou všude ;).

    OdpovědětVymazat