José Antonio, Alejandro se nestíhá naučit 12. otázku!

Kníky kník, maturita za dveřma a mezi mé bohulibé činnosti, kterým jsem se věnovala poslední dva týdny, se učení řadí až na poslední místa. ...

Kníky kník, maturita za dveřma a mezi mé bohulibé činnosti, kterým jsem se věnovala poslední dva týdny, se učení řadí až na poslední místa. Hodně jsem hrála Sims 3, což už mě omrzelo, a tak se nemusím bát, že při zkoušce budu myslet na ně. Hodně jsem poslouchala hudbu. Hodně jsem se dívala na The Big Bang Theory, což je fajn pro mou angličtinu. Hodně jsem na VotočVohoz. Hodně si čtu blogy. Málo tvítuju. A bohužel jsem bývala i hodně na FB, dokud se tam nerozpoutalo drama jak z kolumbijského dovozu. Člověk by ani nevěřil, jak strašně mu můžou lízt na nervy lidi, ke kterým občas zavane sympatiemi.


Pro mě je maturita něco, co potřebuju, abych mohla jít k přijímačkám na vejšky. V konečnym důsledku je mi jedno, jestli jí budu dělat teď, v září nebo za rok, neboť na všechno mám plán a se vším se počítá. Je mi jedno, jestli budu mít čtyřku nebo jedničku, hlavně, že mám ten pitomej papír.
Chápu, že tohle asi není úplně správnej přístup a rodičové moji drazí by se mnou zajisté nesouhlasili, ale pořád mi přijde vhodnější, normálnější a logičtější než to, co předvádí někteří z mých spolužáků. Plácají o tom, jak se navzájem uviděj v září. Jak nic neumí. Jak nestíhaj. Jak neřeknou ani slovo. Jak pijí energiťáky a téměř nespí (což je u studentů gymnázia po půl roce psychologie a třech letech biologie poněkud smutnej výsledek - snad i můj dvanáctiletej brácha ví, že kdo se nevyspí, neví nic včetně svýho jména). Jak propukají v pláč. Jak nemají sílu na pláč. A jak je prostě všechno v prdeli.
Jeden by si myslel, že na maturitě závisí celá existence lidstva a pokud jí zvořou, vyschnou oceány, jejich rodiny postřílí gangsteři z Vatikánu, umřou všechna koťátka a jim upadnou uši naroste druhej nos.

Takže jsem pokojně zavřela FB a nechávám všechny hysterické spolužáky, ať se nervují navzájem mezi sebou.

Tento post se možná jeví jako zbytečný, ale není, protože je 199.

5 komentářů

  1. Kdepak, tv¨ůj přístup je, alespoň dle mého neskromného názoru, docela správný. Když už nic, minimálně k maturitě dorazíš nehysterická, vyspaná, bez slz a zvratků (true story, někteří mi spolumaturanti z nervů vrhali jak Diskobolos).

    OdpovědětVymazat
  2. maturita formalita--- ono je to naozaj tak a casom to aj tak vsetci zistite :) drzim palec

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nechápala svoje spolužáky, proč tak vyvádí. No a co, tak pokud to neudělají, tak se přeci nezboří svět. Navíc jsme měli u maturity na dva předměty externisty-neučitele, kteří by nikoho z nás nepotopili. Tvůj postoj je výrazně lepší, pokud ses na to úplně nevykašlala, tak to je skutečně jen formalita.

    OdpovědětVymazat
  4. Schvaluju tvůj přístup, je to přece úplně fuk. A je fakt lepší se vyspat, než být celou noc vzhůru, ale na druhou stranu, když spát jdeš, tak se potom nemůžeš tvářit drsně a vyčerpaně a chlubit se, jak jsi celou noc přežila jenom na energy drincích. A někteří lidi se chlubit prostě potřebujou.

    OdpovědětVymazat
  5. Muj druhej komentarco jsem kam kdy napsala ale proste tohle je parada a tak moc me to bavi. Ctu tvy clanky dneska a zejtra je budu cist zas a bavit me to bude porad a jeste vic. Supr hlavne pokracuj pis bud porad ironicka a s nadhledem!

    OdpovědětVymazat