Mň mň mň.

Co se dělo poslední dva tejdny? Byla jsem v podstatě neustále nemocná. Ještě teď se necejtim zrovna nejlíp a mám zvláštní tušení, že až pů...

Co se dělo poslední dva tejdny?

Byla jsem v podstatě neustále nemocná. Ještě teď se necejtim zrovna nejlíp a mám zvláštní tušení, že až půjdu v úterý zase do školy, vrátí se mi to. Není normální mít rýmu takhle strašně dlouho, takže buď je to alergie (což se mi nezdá), nebo stres (což se mi, eh, zdá).
Do ústní maturity mám 7 tejdnů, z toho jen dva musim chodit do školy. Těší mě to velice, takhle mám spoustu času na přípravu. (Teď si připadám děsně zodpovědná.)
Přečetla jsem Zahradní slavnost, Kvílení a Cizince. Poslouchám internetový dubstep rádio. Miluju beatníky. Dočítám Na cestě. Přečetla jsem deset stránek Květů zla.
Hele, já mám ráda dekadenci, dekadentní umění, dekadenty. Ale abych dostatečně ocenila dekadentní básničky, musim si zřejmě přečíst denně maximálně jednu. Deset stránek poezie a Be pomalu upadá do kómatu. Takže sorry, Baudelaire, ale s tvojí knížkou asi kámoška nebudu. Možná v poezii problém nebude, Kvílení je přece taky básnička - a to jsem to přečetla jedním dechem, miluju to a chci, aby to bylo delší. Tak nevim.
Každopádně nechat si většinu povinné četby na čtvrťák bylo to nejchytřejší, co jsem mohla udělat. A teď vám nekecám - ty knížky, co jsem zodpovědně přečetla dřív, si totiž skoro nepamatuju. Nepamatuju si jména, zvraty, místo, konec, nic - díkybohu za rozbory.

Momentálně je naše třída na tom tak, že se plánuje společnej vodák na prázdniny a lidi fňukaj, že si ty poslední dny spolu musíme fakt jako moc užít. A mně je to jedno, ať je ten fakt sebesmutnější. Jako jo, určitě tu jsou věci, po kterých se mi bude stejskat... Ne, dobře, tim utěšuju samu sebe, že nejsem úplně zas tak divná a ty chybějící věci mi během července ještě dojdou.
Chápejte - jenom proto, že na nějaký místo chodim čtyři roky téměř každej den a vídám tam stejný lidi téměř každej den, neznamená, že mi musí automaticky přirůst k srdci. Upřímně řečeno, nikdy jsem nepochopila logiku "jsme tady na jednom místě, tak budem kámoši" kolektivu - jako jo, samozřejmě, chovejme se k sobě slušně, navzájem si pomozme, přidejme se na FB do přátel, ale netvařme se, že po skončení školy se budem pravidelně minimálně jednou týdně scházet a vyprávět si zážitky.
Když je někdo můj kamarád, nepotřebuju ho vidět každej den ve svý třídě, abych měla pocit, že to naše kamarádství pořád platí. Lidi, který chci vidět, uvidim, hotovo.
Na vodák samozřejmě jet nehodlám, nevim, co bych tam dělala, neboť to rozhodně není zábava dle mého gusta. Prázdniny dle všeho strávim pracovně, pokud teda nepočítám pár dní v Berlíně s tátou a, pozóóór!, tejden v Madridu s úchvatným, nejlepším, nejkrásnějším, nejchytřejším a nejpraštěnějšim I. Těšim se tak strašně moc, že kdybych mohla, už stanuju před Ruzyní teď.

Jsem ostříhána a miluju to.

▼▲▼▲▼▲

What has been going on last two weeks?
I was ill. I still don't feel completely healthy and I have a feeling it might come back when I attend school on Tuesday. It's not normal to have cold for two weeks so I guess it's either allergy (not so sure about that) or stress (sure about that).
I'm doing my oral exams in seven weeks and I have to go to school for only two of them. It makes me more calm cause that way I have a lot of time for preparation. (Now I feel weirdly responsible...)
I've read Garden celebration, Howl and Stranger. I've been listening dubstep radio on internet. I love beatnics. I'm finishing On the road. Soon. I've read ten pages of Flowers of evil.
Look, I love decadence, decadent art, decadents. But to truly appreciate decadent poems, I could read only one a day. Ten pages of poetry and Be is in the coma. So, sorry, Baudelaire, your book is not my friend. But maybe poetry is not the problem - Howl is poem too and I wish it was longer than that. So... ugh.
Anyway, leave all my reading for this last year was the best idea ever. I'm not being ironic, I mean it. Book that I've read earlier are mystery to me. I don't remember characters, story, place, ending, nothing. Thank God for notes.

Recently my class is planning one week boating trip together on summer holidays. People are whimpering that we have to enjoy those last days together. Frankly, I don't care even though it sounds kind og heartless. I'm sure there're things I will miss - but I haven't thought of them yet, maybe I'm just comforting myself by saying that - you know, that I'm not that weird and all those things will come to me eventually.
But understand - just because I'm attending one place for four years and seeing the same people for four years doesn't mean I have to love it all. Honestly, I've never understood that weird "we're all in here for some time so let's be friends" logic of collective. Like, yeah, sure, let's treat each other friendly and nicely, let's help each other, let's be friends on FB but let's not act like we're going to be friends in real life too, like we're about to meet every week to talk about our lifes.
If someone is my friend, I don't need to see them every day in my class to be sure we're still friends. And I'm going to meet people I want to meet. So, no drama.
Of course I'm not going to that boating trip, it's not exactly fun for me. I've planned my holiday already anyway - I want to work, spend few days in Berlin with my dad and, yaaaaaaay!!, week in Madrid with bestest, awesomest, cleverest and craziest I. I'm looking forward to this thing so much that I would move to airport right now if I could.

I've cut my hair and I love it.

3 komentářů

  1. Ano,ano. S Baudelairem to mám dost podobně,je to mrcha. Vypadá to fakt hezky ty básně,ale příjde mi,že fakt jen vypadá a číst se to ve větším množstvím prostě nedá. Jakožto zodpovědný student mám většinu knížek přečtenou už za třeták a když se nad tím zamyslím,tak si nic nepamatuju už teď,sakra.

    OdpovědětVymazat
  2. Jedna osmatřicetina tvejch followerů chce vidět ten novej haircut :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dvě osmatřicetiny ;) ...a mimochodem - mám to stejně (opět), na srazy z gymplu ani nechodím, není za kým... :)

    OdpovědětVymazat