Basic bitches wear that shit so I don't even bother.

Poslední dobou se na internetu častěji a častěji objevují diskuze a články na téma fashion blogerek a jejich blogísků. Asi už to začíná bejt...

Poslední dobou se na internetu častěji a častěji objevují diskuze a články na téma fashion blogerek a jejich blogísků. Asi už to začíná bejt trochu nuda, ale hodlám vás informovat o svém názoru na tohle téma i já. Smůla.


Jsem fashionblogsfollower veterán, pamatuju dobu, kdy Sandra Leopardová začínala a celej fashion blogerskej svět byl malinkej. Moje nadšení stoupalo a stoupalo, dokonce jsem jeden čas byla malinkej kousínek od toho, abych si založila vlastní blog o módě. Jenže pak se do toho začali montovat lidi, který radši měli zůstat doma a koukat z okna - šourůmy se mohly přetrhnout s pozvánkama a dárečkama, všude se to začalo hemžit gifevejs a exkluzivníma dárkama pro věrný folouvrs, z A Cup Of Style se stala reklama na všechno (až se jednou holky vyfotěj omotaný do papírových kapesníčků a budou tvrdit, že Kleenex je fakt supr a zejtra jdou na Kleenex párty, tak se ani nebudu divit)... A moje nadšení klesalo stejnou rychlostí, jakou rostl počet fešn blogerek, jež tohle všechno nadchlo a rozhodly se taky si udělat ten blog, když je to tak lehký.

Móda na blozích mě dřív bavila, protože ji dělaly opravdový nadšenkyně. Inspirovaly mě, zajímaly mě, dokázaly mě nadchnout i pobavit (Sandra Leopardová si vyrazila po Praze v čelence ozdobenou kostičkama z Lega).

A dneska?
Dneska má blogejsek každá Máňa, co zná cestu do háemka a umí číst. Protože pak si může přečíst, co je zrovna in a trendy a jít do háemka na nákup. Nemusí přemejšlet, jestli se to k ní hodí nebo jestli jí to sluší - má kolem sebe partu ovcí, který jí řeknou, že vypadá dobře, ať už si vezme cokoliv.
Osobitej styl? Ale co vás nemá! V začátcích občas je nějaký to cukání a náznaky, ale každá správná blogerka v sobě takovýhle tendence ráda udusí - umíte si představit, že by se do jí zvolenýho stylu nijak nedal nacpat neon? Mentolová nebo vínová barva?? Creepers??! A co nesmyslně tmavá rtěnka!! Pomyslel někdo z vás na nesmyslně tmavou rtěnku?? Tohle všechno je přece nutnost. Takže proč se zabejvat vytvářením vlastního stylu, když by to bylo jenom omezení ve využití co největšího počtu trendu bez ohledu na to, zda v nich vážně vypadám dobře?
Vášeň pro to, co dělám? Nikoliv. Ano, móda je baví. Jenže móda je baví asi tak jako mě. Ráda se podívám na hadýrky, ráno se nad výběrem hadrů zamyslim a teoretický znalosti o podobných věcech taky mám. Přesto necítím potřebu se před každym odchodem do školy vyblejsknout, aby internet třeba netrpěl nevědomostí toho, že jsem včera fialový kalhoty zkombinovala s černou mikinou a dneska s šedym svetrem. Ale asi jsem divná, žejo? No, rovněž necítím potřebu prokládat svoje autfity nemožnýma článkama o kosmetice - protože se ani zdaleka necítím kompetentní kázat o řasence, kterou jsem si koupila včera a o rtěnce, kterou jsem si koupila předevčírem. Na tohle jsem dost háklivá - nikdy totiž neodhadnete chování kosmetiky za blbý dva dny. Vlastní zkušenost - ze svý řasenky jsem první dva tejdny byla nadšená, pak jsem si všimla, že mám na konci dne pod očima tmavo, neboť se maže. Vlastně pokud se tu dá vůbec mluvit o nějaký vášni, je to vášeň a obrovský nadšení pro čtení komentářů, co všechno má dotyčná hezký - vlasy, nos, kalhoty, pokoj, psa...
Inspirace? To je další zdroj bujarého veselí, pokud se rádi ironicky smějete. Samozřejmě, že holka, která vám nemá co nabídnout, nikoho neinspiruje (pokud ovšem není naprosto totálně a otravně blbá, pak se jí nedá upřít inspirace k vraždění). Nemůže inspirovat, protože sama není inspirována. Těžko se hledá cosi kreativního v něčem, co jede přes kopírák.
Originalita? Ne, nein, no, het. Jakmile se objeví trend, má to každej blog. Kupříkladu dva neonový svetry (růžovej a žlutej) z romwe (zlo! zlo!) jsem viděla snad milionkrát v nejrůznějších variacích - a ani jedna z nich nebyla nic jinýho než nezajímavej spodek a nekvalitní svetr, jež dle mých výzkumů chlupatí jak blázen. Nehledě na to, že když se oblečení jeví nekvalitně už na fotkách,nechtěla bych ho vidět osobně...

Ale abych nebyla jen negativní, ještě pořád tady jsou blogy, který je radost číst a sledovat, protože je píšou osobitý holky, který mají co říct. Se stylem. Inspirativní. Zvláštní. Zajímavý.
Tak je pojďme dál číst a vážit si jich, protože stádo v mentolových svetrech, creepers, vínových kalhotech, tmavě zmalovaných držkách a vintič kabelkách je přinejmenším... UGHHHHH.

▼▲▼▲▼▲

Recently the most discussed topic on the internet is fashion blogging. Maybe it's a bit lame but now I'm going to inform you about my opinion. Hehe.

I'm old follower of fashion blogs, I remember the time when Sandra Leopardová's blog was just a baby and the whole fashion blogging world was tiny. My enthusiasm was bigger and bigger, there was even a time in my life when I was actually thinking about starting a blog about fashion. But after all that, people, that should have stayed at home, disturbed it and everything went to hell - with all these showroom invitations and little gifts, tons of giveaways and exclusive presents for regular followers, blog 'A Cup Of Style' turned into advertisement blog (If those girls took a picture of themselfs covered in tissues claiming Kleenex is so fucking cool with its Kleenex party tomorrow, I wouldn't wonder)... And my excitement was dissappearing as fast as the number of new fashion bloggers (that loved all that and decided to create a blog too cause it's effin easy) was growing.

I enjoyed fashion blogs in the past cause they were made by real fashion fans. They inspired me, interested me, made me laugh or wonder (one time Sandra Leopardova went for a walk wearing Lego headband).

And recently?
At this time every little girlie, who can read and knows where H&M is, has a blog. Cause she can read on the internet what's trendy and cool and then she can go shopping. She doesn't need to think about whether those clothes suits her - she's surrounded by a group of silly girlies that tell her she looks amazing every time.
Unique style? Silly you! Sometimes, when the girlie's blog is at its beginning, girlie is actually trying to create something new and unique. But every good blogger gladly stops trying after a while - cause can you imagine how horrible would it be if neon sweater didn't fit into chosen style? Mint or burgundy color?? Creepers??! And what about too dark lipstick!! Have you thought about too dark lipstick?? All of this is necessary. So why should they bother inventing their own style? It would be just silly restriction. It would be distaster if they couldn't wear all the trends without considering a fact whether they actually do look good.
Passion? None. Of course they like fashion but I like fashion too and all I do is looking at clothes, thinking before I choose an outfit for the day and knowing about some stuff. Even though I don't feel the need to take a picture of me every day before I go to school so internet wouldn't feel left out if it didn't know yesterday I wore purple pants with black hoodie and today I'm wearing the same pants but with gray sweater. I'm weird, right? Also, I don't feel a need to make my blog more interesting by writing posts about cosmetics - cause I don't think I'm competent to review a mascara that I've bought two days ago. I'm bit freeky about that but those kind of posts really make me angry - you will never know everything about the mascara if you wear it fo two days, come on! Plus, it's my own experience - I bought new mascara, loved it and two weeks later I've found out I look like panda bear in the evening cause it doesn't stick on a right place.
Inspiration? That's another thing you can laugh about if you like good ironic laugh. Of course those girlies don't inspire you - they're all the same, they're not inspired themselfs and if there is a person who can be inspired by looking at clones, I would love to meet them. Truth is, some of those bloggers are inspiring - sometimes their posts are so stupid, you're truly inspired to kill.
Originality? No, nein, ne, het. As soon as new trend appears, every blogger owns it. For example - two ugly neon sweaters (pink and yellow) made by romwe (bad! bad!). I've seen them like zillion times in different outfits - none of them was interesting or inspiring! Just some average bottom and low quality sweater (And if clothing looks like low quality crap in the photo, imagine, how bad it is in person...!).

But I don't want to be just negative, there are some blogs that I truly enjoy reading. Mostly because they're made by unique girls that have something to say. Stylish. Inspirating. Weird. Interesting.
So lets just read them and cherish them cause those bitches wearing mint sweaters, creepers, burgundy pants, too dark lipstick and vintage handbags are just lame... UGHHHHH.

5 komentářů

  1. Já tě miluju, ty moje věčně nespokojená a tím víc vážená čtenářko :):)

    OdpovědětVymazat
  2. uplne vim koho myslis s tou tmavou rtenkou:D

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím se vším, co píšeš v tomhle článku. Ale podle mě je hloupost se tím neustále zabývat. Já to řeším tak, že některé blogy sleduju jen pro pobavení, ale naštěstí se pořád najde pár takových, které jsou inspirativní, protože je píšou holky, co mají něco navíc, svůj styl, charisma - v podstatě ty, co jsi jmenovala.

    OdpovědětVymazat
  4. je, konecne nejakej smysluplnejsi nazor..taky jsem to takhle cejtila, jen jsem to nejak nemohla dat dohromady, a ted to tu ctu od hlavy k pate :D ne, ze bych byla nejaka sakra stara blogerka nebo neco takovyho.., spis jsem tu jen chvili a ze zacatku jsem nechapala, co ty lidi videj na nekom, kdo sice ma prachy na to, aby si kupoval ty nejvic nejlepsi veci z romwe tak, ale pak jak to lidi dohromady dokazou zkonit, na to se neda divat...a navic, vetsinou to podelaj tak, ze je to neispirativni, osklivy, a cloveku proste prijde, ze jsou jak ovce...smutny no. ale, neonova, neni tak spatna, kdyz se dokaze dobre zkombinovat :D

    thisisworldofzoe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat