Bla bla fešn

Netušila jsem, že to kdy řeknu, ale fashion blogy mi začínají pomalu lízt na nervy. Vlastně už je projíždim více méně ze zvyku, protože to, ...

Netušila jsem, že to kdy řeknu, ale fashion blogy mi začínají pomalu lízt na nervy. Vlastně už je projíždim více méně ze zvyku, protože to, co některý holky předváděj, začíná mít víc společnýho s ego-masáží než s celym slavnym vyjádřením sama sebe skrz módu a styl a podobný pičičovinky.


Ve čtení módních blogů jsem veterán, co ještě pamatuje doby, kdy Sandra Leopardová začínala, takže můžu s klidem objektivně říct, že kvalita blogů klesá úměrně tomu, jak jejich počet stoupá. To, že dneska fashionbloguje každá Mařka, snad znova zmiňovat nemusim, to všichni víme a bohužel i trpíme.
Na druhou stranu ráda zmínim, že s někdejšíma zábavnýma fashion blogama to jde pomalu do kytek a to hezky podle vzorečku - narazíte na úplně novej fashion blog, holka píše články, v jejích kreacích vidíte náznak stylu, sem tam mírně a neurážlivě zkritizuje nějakej ten 'trend', kterej se všech drží navzdory tomu, že je to hnus. Takže dáte follow a pak můžete jenom pomalu sledovat, jak se z pokusu o něco novýho stává jeden z mnoha (ne)pokusů o něco tuctovýho. Bů.
Nějak mě prostě přestává bavit koukat na ty tisíckrát omletý kreace vzniklý z kombinace toho, co kdo viděl na tumblr/lookbooku a co zrovna měli v háemku/zaře/topshopu/whocaresidont.

Řekněme, že jsem dobrá osoba a v rámci svého nového cílu stát se šťastnější, pozitivnější a vyrovnanější osobou (tento plán padá pro dny, kdy si zapomenu sluchátka) hlásim, že bych se třeba dokázala s podobnými fashion blogy srovnat. Dobře, dobře, holka, nakupuj si za peníze, který bereš kdovíkde (ne fakt - kde? Já bych je totiž taky faktmocnutněpotřebovala), oblečení podobný tomu, co si koupilo/kupuje/koupí dalších iks blogerek před tebou/s tebou/po tobě, když tě to baví.
Bohužel, má nová šťastná, pozitivní a vyrovnaná osobnost stále obsahuje cca 80% staré špatné Be, která je věčně streslá, sarkastická, protivná a dojemně citlivá na to, co o sobě lidi tvrdí. Takže když o sobě prohlásíte, že móda je váš koníček, že je to vaše vyjádření sebe sama, že je to druh umění, který ve vás probouzí kreativitu a blablabla a u toho na sobě máte to samý, co dvacet blogerek před váma, nedivte se, když vám jedna přiletí/když se vám vysměju (to podle nálady a umístění sluchátek). Protože za vznešeným vysvětlením, které se ohání slovy jako "kreativita", "umění" a "sofistikovaný", se schovává naprosto obyčejná věta "prostě mě baví nakupovat hadry a boty, no!".
Ono je to v pořádku, jenom by bylo fajn nehrát si na to, co nejsem, že jo.

Mimochodem, tohle neplatí na úplně všechny fashion blogy, co české internety brázdí. A já vim, že vy to víte, ale radši vám to řikám, aby jste si třeba nemysleli, že jsem blbá.
Děkuju za mých 14 čtenářů! ♥
Rovněž bych vám skoro taky mohla vysvětlit důvod existence mých nových flawless anglických přeloženin. No. Patnáctý z mých čtrnácti followerů je mladý muž z daleké země, co neumí česky, ale chce si Be užít stejně jako všichni ostatní, takže mu to umožňuju a cejtim se díky tomu strašně šlechetně, mile, hodně a skautsky.

(Without translation today, soooorry, I'm too lazy and also... it's just pissed blablabla about Czech fashion blogs. That is not interesting. Not even for you. Believe me. I'm right. So dramatic. So. Drama. Tic.)

6 komentářů

  1. nedávno, když sem si založila blog tady na blogspotu, tak sem projížděla blogy ostatních uživatelů z česka, no a čuměla sem že 90% z nich sou 'fashion' blogy. a taky jak sou skoro všechny stejný, jeden jako druhej.

    zvláštní.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono to není ani tak zvláštní jako spíš smutný. Smutný, jak dojemně nudný jsou ty blogy a jak hloupoučce se jejich majitelky/čtenářky dokážou chovat. Srdce mi z toho usedá.

    OdpovědětVymazat
  3. smutný mi ty holčiny připadaj až v momentě kdy je potkám na ulici, do té doby mi to přijde prostě jen zvláštní.

    ale zase to beru tak že každej někdy nějak začíná, třeba se k těm opravdu dobrej fashion bloggerkám se vkusem a stylem jednou dopracujou. a nebo taky ne.

    i když já ani nevím co je to dobrej fashion blogger, ani co je vkus nebo styl :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dost možná byl tenhle článek mířený proti mně, ale stejně mě bavíš :)

    ...mám dost podobný pocit jak z okolí tak sama ze sebe, jako by mě už to módní blogování nějak nenaplňovalo, proto se pokouším jeden ze svých blogů přetransformovat a psát v něm víc o životě a míň o hadrech. Zatím se ale potýkám s velkým nepochopením, protože jak se zdá, většina mých čtenářek si prostě nechce číst o psech, ale zásadně o oblečení, takže o ně možná brzy přijdu...smutné, že? Jsem smutná fešnblogerka :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jančo, upřímněnarovinu, já mám tvůj blog (tvoje blogy :D) ráda. Do retra se sice nestrojím, ale líbí se mi a líbí se mi na tobě a nejvíc se mi líbí, že zůstáváš svá.
    Tak buď svá a nestěžuj si. :D

    OdpovědětVymazat