Slečně jaksi schází blogová múza.

Možná je to tim, že se nic neděje a zároveň děje. Od začátku prázdnin počasí stálo za nic - když to zrovna nevypadalo, že každou chvíli bud...

Možná je to tim, že se nic neděje a zároveň děje. Od začátku prázdnin počasí stálo za nic - když to zrovna nevypadalo, že každou chvíli bude pršet, pršelo. Dneska je snad první den prázdnin, kdy bych vážně věřila, že je léto. Uplakaný počasí dělá Be otrávenou. Nikoliv kvůli tmavotmavý atmosféře a dešti, nýbrž kvůli tý debilní zimě. Třináct stupňů venku, ledový topení a neskutečná zima v bytě zapříčinila, že jsem začátek vymodlených prázdnin, jež byly původně plánovány jakožto silně produktivní a neproflákané, strávila nabalená do třech vrstev v posteli u filmů a seriálů. Ne že bych si stěžovala, ale do naplánovaného "budu-číst-povinnou-četbu-a-každej-den-si-půjdu-zaběhat" to mělo přece jen daleko.

Protože dneska už konečně bylo pěkně, zvedla jsem ctěnou prdýlku a aktivně jsem začla dělat to, co jsem měla začít dělat už před pěti dny.
Výsledkem je mi akorát otrávení a velký nic, protože všichni okolo odmítaj jet v mym módu. Drze.

Tak například moje pochvalyhodná myšlenka začít si zpracovávat maturitní otázky se střela s absolutním nepochopením ze strany webu novamaturita.cz. Nevim, kdo ten web dělá a kdo se o něj stará, ale zasloužil by pohladit motorovou pilou. Zastaralý informace o maturitě v roce 2011? Vážně?
Nehledě na šílenej chaos a fakt, že nevim, z kolika předmětů teda budu maturovat.
Takže fajn, no.

A Ústí. Moje oblíbené téma. Chcíp tu pes ještě víc než obvykle. Všude pro jistotu zavřeno, nikde pořádně ani noha.

Nicnedělání je strašný, protože vás nutí přemejšlet o věcech, na který normálně nemáte čas myslet.
Moje mozkový bloumání skončilo u paniky z Oxfordu.
Za prvé - ještě mi nic nepřišlo. Zájezd zaplacenej, podepsanej, všechno v pořádku, už mi zbývá jenom obdržet papíry s informacema o potřebných věcech, nasednout do busu a čau. Jenže mi to mělo přijít 2. - 3. a nikde nic není. Takže panika01.
Za druhé - spolubydlící. Ačkoliv nemůžeme popřít, že Be je po všech stránkách skvělá, dokonalá a bezchybná osoba (pauza pro aplaus), přece jen v našem veličenstvu klíčí pochyby o tom, zda si toho dotyčná (dotyčný?) všimne. Žít s úplně cizím člověkem na malém kousku země celej měsíc bude dost zabíračka a to zvlášť, když si prostě nesednem. Možná to bude krásná udatná Švédka, nad kterou budu celej měsíc slintat a omdlívat radostí, kdykoliv promluví... a možná to bude nekrásná neudatná Nešvédka, nad kterou mi celej měsíc potečou nervy a radostí umřu, až jedna z nás odjede.
Za třetí - můj orientační (ne)smysl. Ztratit se v Londýně nebo Oxfordu nebude problém, když jsem schopná ztratit se i v Praze s tátou na telefonu.
rah-rah-rah
Nodržtemisedmnáctýhopalce.

6 komentářů

  1. V Londýně se neztratíš :) protože Londýňané jsou nejhodnější lidi na světě a na otázky "prosím vás, jak se odtud dostanu k XYZ?"odpovídají trpělivě a pochopitelně a klidně ti to 3x zopakují (jako mně) a stejně se nepřestanou usmívat :) akorát doporučuju, jestli hodláš přes londýn jet metrem/vlakem/busem a přestupovat, vezmi si místo kufru krosnu - já měla 30 kg kufr a z těch schodů všude jsem byla poměrně zničená...

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, a myslím, že tu budeš chrochtat blahem, všichni (skoro) tu vypadají k světu (dokonce i my, nemocniční, tu povinně chodíme ve smart casual a ne ve vorvaným plášti s flekama), výprodeje v plném proudu (skoro bych doporučovala spíš na regent street než na oxford, je to od sebe kousek, ale obchody na regent jsou mnohem méně obložené lidmi, věci visí na věšících a neleží na zemi) a do všech angličanů jsem se už stihla zamilovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už trochu chrochtám teď. :D
    No, já asi výprodeje vypustim, jelikož občas bývám dost... no, nezodpovědná a spontánní, takže bych pak celej měsíc žila pouze o vzduchu a vodě ve skvělém oblečení a výrazem absolutního děsu z toho, že nevim, jak všechny ty nový hadry narvu do kufru.

    OdpovědětVymazat
  4. Jedeš autobusem, ne? :D Co mám říkát já s váhovým limitem na kufr a nezvykle docela slušně plným účtem, se kterým ovšem musím vyžít až do října, než mi přijde výplata :) ale zase člověk bez jídla vydrží poměrně dlouho, Gandhí taky pil jen vodu s citronem a jak dlouho na ní vydržel :)

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, ale nějak se na ten autobus musim dostat a to všechno táhnout rukama! Mejma rukama! Mejma rukama s absencí svalů! :D
    Nemohu být bez jídla, připadala bych si, jako by se se mnou někdo rozešel a ještě bych do toho měla hlad! :D

    OdpovědětVymazat