Another 5 hateful things in fashion

Dlouhá sukně Vrací se. Stejně jako byly minulej rok hit maxišaty, ted' je to dlouhá sukně. Pokud existuje něco, co se mi fakt nelíbí, ...

Dlouhá sukně
Vrací se. Stejně jako byly minulej rok hit maxišaty, ted' je to dlouhá sukně.
Pokud existuje něco, co se mi fakt nelíbí, je to tohle. Tvrdí se, že dělají ženskou siluetu. Nemyslim si. Vypadá to jako pytel. Když fouká vítr, vypadá to jako hnusný kalhoty. Když jdete, couráte to po chodníku - už jste viděli ústecký chodníky?! Když jdete po schodech, přišlapáváte si to.
Nehledě na boty. Když si k tomu vezmete lodičky, sukně se pak nachází několik centimetrů nad zemí, což mi, nevim proč, připomíná mou babičku, když se hezky oblíkne a je elegantní. Nic proti mý babičce a nic proti vintage věcím po babičkách, ale tohle je prostě něco, co je fuj, co už je moc.
Když si koupíte sukni, která je delší než vaše nohy k podpatkům, riskujete, že třeba doma nemáte odpovídající dýlku podpatků, že k sukni budete moct nosit jen jedny boty, že si nakonec tu sukni oblečete jen párkrát, protože poté, co jste si koupili perfektní botky, co přesně pasujou k sukni výškově, stylově i barevně, můžete zjistit, že právě tyhle boty po několika krocích způsobují taková muka, že nepomůžou ani gelový vložky, náplasti a znecitlivění.
Prostě se mi to nelíbí a už vůbec ne na mně, howgh.

Péřová vesta
EW! EW! EW!
Ať už to vymyslel kdokoliv, musel bejt padlej na hlavu.
Nic proti vestám obecně, naopak!
Ale tenhle kus oblečení je tragédie. Prej je to praktický - a to jako v čem?!
Protože je péřová, je v ní vedro, tudíž patří do zimního oblečení. Ale nemá rukávy a většinou je krátká. Takže když si krasava někde dřepne, mikina pod vestou se vykasá, ideálně vykoukne i půlka zadku v tangách, protože přesně takový typy jí nosej, a fouká jí na ledviny. Když celá udivená skončí s rýmou, může bejt ještě ráda.
Na ruce je pořád zima.
Z praktickýho hlediska vesta selhává, vizuálně ještě víc. Člověk v tom vypadá jako sud a je jedno, jestli váží 20 nebo 200 kilo.
Objevují se myšlenky, že tento kus hadru je dobrej, když je ráno zima a odpoledne tepleji. Jakože ranní kosu překlepeme ve vestičce a odpoledne děláme parádu v mikince.
Ale pořád - při sedu (někdy i při stání) nám fouká na zádíčka, ručinky nám mrznou. Tak jestli není lepší bunda.
A co se týče odpoledne - péřová vesta je věc objemná, drží si svůj tvar a díky materiálu klouže. Nacpeme-li jí do kabelky, bude celá vypouklá. Přehodíme-li si jí přes kabelku, sklouzne. Neseme-li jí v ruce, je nám v konečném výsledku snad jedno, jestli ten hadr, co s sebou vláčíme, má rukávy nebo ne.
Nepraktická a ještě hnusná, chudák hnusák.


Tříčtvrteční kalhoty
Líbí se mi vyhrnuté džíny kousek nad kotníky, na jaro je to ideální. Líbí se mi k podpatkům, líbí se mi k teniskám.
Nelíbí se mi tříčtvrťáky. Zkracují a zešiřují nohy.
Jeden čas byly příšerně populární, teď prostě už nejsou, teď se mají odložit na dno skříně (nebo spálit a modlit se, aby už nikdy nepřišly zpátky do módy).

Konkrétní JC boty
A to tyhle.
Vypadají jako dítě kopyta a dinosaura. Na noze vypadají strašně, bez nohy vypadají strašně.
Bůhvíproč se ale do nich zbláznil svět, takže na lookbooku je má každá pátá a fashionbloggerky je hromadně opěvují.
Možná jsou pohodlný, well, hodně lidí to teda tvrdí, ale pohodlný je třeba i pyžamo a nelezu v něm ven.

TeplákovkaTeplákovka patří ke sportu. Když si jdete zaběhat, když jdete třeba do fitka.
Teplákovka Adidas o vás třeba říká, že berete sport vážně, že máte dost peněz a potřebu to dávat najevo a že na to asi hodláte balit holky, protože jinak nechápu, proč proboha si kupujete tepláky a mikinu za pár korun a k tomu pár pruhů za několik set.
Ovšem určitá sorta občanů se domnívá, že taková drahá teplákovka je lepší než jakýkoliv jiný oblečení, takže s tím chodí všude po městě s nosem nahoru a myšlenkou, že dělá parádu.
Ano, není většího módního zážitku než konsternované pozorování slečny, která má koženou kabelku přes ruku, na nožkách slušivé tenisky, na ksichtě namalovaný za pomoci tuny líčidel obličej, na obličeji nadřazený výraz a na těle růžovou teplákovku s černým nápisem nějaké sportovní značky, která prozrazuje, že slečinka dala za svůj vohoz nepřiměřenou sumičku. Blahopřeju.

7 komentářů

  1. Hehe, tohle mě pobavilo.) s valnou většinou souhlasím, s maxi sukněma teda hlasuju všema rukama i nohama, přijde mi to taková cikánská móda, lhostejno, jak dobře je zkombinována se zbytkem oděvu a botami přiměřené výšky podpatku.

    3/4 - na doma dobrý, já teda takovýhle věci tahám v létě na chatě.)

    péřová vesta - vlastním jednu, to nebudu zapírat.) nosím ji, když fouká, ale jinak je normálně, aby odrazila větry z hor. A je dlouhá. A HLAVNĚ je sytě žlutá a hodí se k mým sytě žlutým botám. Ehm.

    JC - tím, jak mají schovanou platormu opravdu vypadaj jako kopyta. Zvráceným způsobem se mi líbí, ale řadím je někam do sadomaso módy, fetiš a spol., protože i sebehubenější holce udělají z nohou klády trpící elefantiázou.
    Plus i kdyby se mi kdy doopravdy líbily, rozlézají se jako mor a má je opravdu úplně každý.

    Teplákovku ani nekomentuju, to je obvious.)

    OdpovědětVymazat
  2. A největší zlo je maxisukně s JC botama. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Sdílím tuhle nenávist ve všech bodech obžaloby. Hlavně péřová vesta je opravdový nesmysl, tváří se prakticky a pěkně kecá, a nosej ji většinou navlas stejný holky.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď mi poraď co nosit v létě a na jaře, když nemůžu mít odkryté nohy od kolen (včetně) nahoru :D?
    Ty 3/4 nakonec jsou snad jediná možná volba a i v tom je děsné teplo někdy. Nicméně s dlouhými sukněmi souhlasím a nosit je odmítám, ačkoli by to možná byla nejlepší volba :D.

    OdpovědětVymazat
  5. No, to podle toho, proč je nemůžeš nosit.
    Každopádně tříčtvrťákama se zabije naprosto všechno, za tim si prostě stojim. :D
    No, můžeš zkusit třeba sukni těsně pod kolena, existuje iks střihů a určitě najdeš nějakej, kterej ti sedne.
    A kdyby to aspoň trošku šlo, pak radim šortky do půli kolen. Já nad jejich koupí teda dost silně uvažuju (čti až je někde uvidim, jsou moje), protože ty minišortečky, co všude jsou, nemám odvahu nosit bez silonek (už jenom proto, že moje sýrový nohy nejvíc připomínaj nohy fotbalisty, co nemá na chrániče - samá modřina a oděrka) a občas prostě nastane chvíle, kdy na silonky prostě není chuť, počasí nebo vhodné místo.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám široký kolena, tlustý nohy a velkej zadek :D.
    (Ne, že by to bylo s tou tloušťkou nějak tragický, ale necítím se v tom. Sama nemám ráda, když někdo rve na svou postavu něco, co mu prostě nesluší. Minisukně na opravdu nepěkné nohy a tak.)
    Paráda na to něco shánět, to už nemluvím, o té tragédii, že co přetáhnu přes zadek, mi běžně je v pase o dvě čísla větší :D. Musím říkat, že nákup kalhot není moje neojblíbenější činnost :D?
    Mimochodem, proč nefotíš na blog svoje modely (kombinace) nebo jak to správně vyjádřit :)?

    OdpovědětVymazat
  7. Sukně do áčka, šaty do áčka, věř mi, mám pravdu. :D
    Nefotim, protože to dělá tisíc holek, protože jsem líná a protože moc netoužim zabřednout do fešnblogískování, což to je začarovanej kruh. Navíc jsem dost silně nefotogenická a můj "dvorní fotograf" by musela bejt moje samospoušť, což taky není úplně nejšťastnější, protože můj foťák má tendenci zaostřovat na úplný kraviny, když je bez dozoru. Navíc tady jsem ještě pořád jakž takž v anonymitě, kdybych sem neustále vystavovala svůj ksicht, měla bych pak blok v psaní takovejch těch osobnějších věcí (obavy á la "Co když to bude číst někdo, kdo mě zná?")...
    Víc mi prostě vyhovuje osobní blog, kde se můžu vypsat.. :)

    OdpovědětVymazat