Day 19 - Five misunderstood fashion things

Legíny. Můžu opakovat třeba tisíckrát, že legíny prostě nenahradí kalhoty a v kombinaci s kratším tričkem si nositelka koleduje o to, abyc...

  • Legíny. Můžu opakovat třeba tisíckrát, že legíny prostě nenahradí kalhoty a v kombinaci s kratším tričkem si nositelka koleduje o to, abych jí uštědřila smrtící ránu z milosti. Legíny mají stejné vlastnosti jako punčocháče - a punčocháčky se zastrčeným tričkem jsme nosili ve školce.
    Legíny ano k dlouhym trikům, šatům, krátkým sukním, krátkým šortkám.
    Legíny klidně pod plesové šaty - pokud je to ten typ plesu, kam se běžně nenosí dlouhé róby, samozřejmě. Krátké šaty, legíny, podpatky a jste krasavice.
    A i když vám bude hodná a milá prodavačka tvrdit, že legíny nahradí klidně i kalhoty a stojí jenom dvě stovky, nevěřte jí. Má pětibarevné gelové nehty o délce šesti centimetrů, takže vkusu asi sama moc nepobrala. A potřebuje nasytit hladové krky doma. A zajít si do salónu pro nehty osmicentimetrové a šestibarevné.
  • Gelový nehty. Ty jsem tady nedávno už pomluvila, ale prostě nešlo je sem nedat. Takže zkráceně - pokud si necháte udělat nenápadné nehty v délce, která nijak nenarušuje kvalitu vašeho života, go for it. Pokud vaše nehty ze všeho nejvíc připomínají drápy, hrají všemi barvami najednou, máte na nich obrázky Disney postaviček a nemůžete mýt nádobí nebo psát na klávesnici, asi je něco špatně. Na rukách. V hlavě.
  • Make-up. I když jsem holka, nějak se mi nepodařilo zcela proniknout do světa make-upu, pudrů, tvářenek, korektorů a dalších věciček, co se patlají na obličej a nejsou řasenka, lesk, tekutý linky, stíny nebo tužka na oči. Jo, vážně už asi tři měsíce o zakoupení pudru nebo něčeho podobnýho, ale taky tři měsíce už jsem finančně tak nějak na suchu a pokud si mám vybrat mezi barevně sjednoceným obličejem a jídlem, raději volím to jídlo. Hlavně proto, že se toho bojím. Hele, a kdo by se nebál. Ač je Ústí příšerně kůl a fajnový a máme tady lanovku, zásobenost v obchodech není zase tak dechberoucí a zdejší prodejny objednávají jenom to, co se kupuje. Oranžový make-up. Po Ústí chodí tolik oranžovek, že bych brečela. Ne, vážně. Make-up si má dotyčná zvolit v barvě svý pleti. Na obličeji. Ne na ruce, kde ještě tolik nevybledlo opálení z léta. Make-up má sjednocovat pleť. To, že si koupíte tmavší odstín, nebude mít za následek "něco jako opálený obličej", budete vypadat jako pomeranč. A když nevíte, vždycky je lepší světlejší než tmavší. Tohle všechno jsem vyčetla nejen na nejrůznějších webech, to mi říká i obyčejnej selskej rozum.
  • Silonky. Možná je to divný, ale i v silonkách se dělají chyby. A to hned dvě. Pokud si kupujete tělové silonky, měly by být ve stejné barvě jako vaše kůže. Neměly by být viděny a měly by dělat krásné nohy. Protože, jak jistě dámy vědí, nehřejou. Svědí. Zadrhávají se. Sklouzávají. Udělá se na nich díra ve chvíli, kdy se to nejméně hodí, na místě, které je nejvíc vidět. Nepochopim, proč všude prodávají tmavě hnědé silonky. Bílá hlava, bílé ruce, o několik odstínů tmavší nohy. Do očí to mlátí, dobře to nevypadá... Sehnat silonky v normální barvě je nemožné. A další chyba? Silonky a otevřené boty. Červené, žluté, fialové, modré... všechny tyhle si klidně vezměte i do sandálků. Tělové punčocháče prosím do zavřených lodiček. A je jedno, jestli jsou na konci zesílené nebo ne, prostě je to faux pas, to už si do těch bot rovnou můžete vzít děravé ponožky se smajlíkama z Glóbusu za deset korun.
  • Extravagance. Přišla Lady Gaga, realizovala svoje nápady a teď jde všem jen o podivnost a extravaganci.Pokud nešokujete, nejste nic.
    Otázka je, jestli šokujete v dobrém slova smyslu nebo v tom špatném.
    Podívejte se třeba na Rihannu. Mně je jí normálně líto - začínala jako kopie Britney Spears, dneska je to kopie Lady Gagy. Neumělá, nedostatečná, tvářící se svojsky, ale není. Christina Aguilera to samý (Not Myself Tonight je trápný!).
    Hele, ať si je Lady Gaga, jaká chce, pořád jsou její nápady... její nápady. Ona s tim přišla, ona se v tom bude rochnit, u ní by naopak bylo divný, kdyby divná nebyla.
    Extravagance ano. Ale s vkusem. Pokoušet se za každou cenu šokovat je trapný a mnohdy zjevný.

1 komentářů

  1. Mluvis mi z duse az na to ze leginy ABSOLUTNE NE ani pod saty ani pod sortky, nikde, fuj fuj fuj. Gelovy nechci stokrat fuj, ackoliv mam svoje ulamane a osklive tohle bych si nedala a k tomu makeupu - zrovna dneska jsme byla na kosmetickym seminari a damy se divily proc ze nemam make up.. a proc bych mela kdyz ho nepotrebuju?:D

    OdpovědětVymazat