TOP 10 - Důvodů, proč si pořídit psa (z útulku)

1. Už nikdy nebudete sami Jestli se čas od času cítíte osaměle nebo neradi věci děláte sami, pes je pro vás to pravý ořechový. Alí většinou...

1. Už nikdy nebudete sami
Jestli se čas od času cítíte osaměle nebo neradi věci děláte sami, pes je pro vás to pravý ořechový. Alí většinou se mnou chodí i na záchod.
A když náhodou s váma nejsou, jejich chlupy vždycky budou.

2. Dostanete se ven
Psi potřebujou chodit ven čůrat a byť by to zajisté sami zvládli, musíte jim být za zadkem, aby vám je nepicnul myslivec nebo nezabavili policajti (v případě roztomilých minipsů starý babky - true story). Vyvenčíte se tak i vy a procházka dokáže zvednout náladu, vážně.

3. Naučíte se zodpovědnosti
Najednou je na vás závislá další bytost, co se sama nenakrmí a nevyvenčí. Tim pádem se budete muset naučit rozvrhnout si čas tak, aby bylo včas nakrmeno nebo vyvenčeno, jinak vás doma čeká riot v podobě hoven a rozházenýho/sežranýho jídla. V chlupech.

4. Je to skvělý cvičení na to, až jednou budete mít děti
Akorát pes se narozdíl od dítěte dá zavřít do předsíně a čus. Na druhou stranu, dítě nepelichá.

5. Přestanete se tolik štítit
Psí hovínka se uklízet musí, protože nebuďme čuňata. Čas od času se pejsek poblije nebo má jinou nehodu. Nehledě na to, že vás občas samou láskou oslintá. No, a ty chlupy všude... Včetně třeba čerstvě otevřenýho jídla, což je mi velkou záhadou.

6. Už se nikdy nebudete nudit
Pokud nevíte co s časem, pes vám ho rád zaplní procházkama a hraním. Nebo uklízením po něm.

7. Naučíte se trpělivosti
Cvičení i trest vyžaduje hlavně trpělivost, pes je sice zvíře velice inteligentní a něčemu z lidský řeči rozumí, ale pořád je to jen zvíře.
Chlupy na každym kousku oblečení taky vyžadujou trpělivost.

8. Uděláte dobrý skutek
Když si pořídíte psa z útulku. Bude vás mít bezmezně rád, protože najednou může jíst dobrůtky, chodit ven a hrát si s někym. Dáte mu mnohem lepší život a on to moc dobře ví.

9. Budete se bavit
Psi jsou stvoření inteligentní, ale zároveň hloupoučká, takže se dají snadno zmást a je často sranda, co všechno dokážou vymyslet. Alí se naučil lízt na stromy a Enny je pro M. schopná vylézt několik žbrlin po žebříku.

10. All the feels!
Neexistuje větší "awwwwwwwwww!" pocit, než když vám zabořej hlavičku do klína a chtěj se mazlit, když vám podaj packu nebo když se před váma svalí, abyste je podrbali.

0 komentářů