Fujfilmy

Vim, že se ode mě očekává tip na seriál na stejně dobrý úrovni jako Girls, nicméně na tomhle poli mám v hlavě poněkud duto, protože když už ...

Vim, že se ode mě očekává tip na seriál na stejně dobrý úrovni jako Girls, nicméně na tomhle poli mám v hlavě poněkud duto, protože když už se dívám na něco hodnotnýho, jsou to filmy. Na ležení v posteli s vymletym mozkem mám How I met your mother, což mě nutí přemítat, jak přesně se ze skvělýho seriálu mejch pubertálních let stala totální sračka mejch adolescentních let, a Mama, ožeň ma, což mě nenutí přemítat nad ničim, protože levl stupidity je nekonečno a ještě dál.
Nakonec jsem se rozhodla, že vám napíšu o čtyřech filmech, který má každý rád, ale Be ne. Třeba najdu mezi vámi soulmate. Třeba ze sebe udělám krávu. To nevadí.
(po kliknutí na název filmu se dostanete na danej čsfd profil)

A Clockwork Orange
Knížku miluju a považuju jí ve svym literárnim životě za poměrně zásadní. Kubrick, co film natočil, je skvělej režisér a věci od něj se mi vesměs líbí. Nicméně dítě Kubricka a Burgesse v podobě tohohle filmu považuju za výtvor naprosto příšernej. Připadá mi, že ten film atmosféru Mechanickýho pomeranče nezachytil ani v nejmenším a vlastně je to celý tak trochu slizácký - něco jako když u porodu čekáte, že z dělohy vyleze růžovoučký miminko a místo toho přileze řvoucí, oslizlá, rudá hrouda čehosi.
V různých obdobích svýho života tomu opakovaně dávám šanci, ale nikdy to nevydržim dokoukat. Sorry, pánové.

Donnie Darko
Podle tumblr je to strašně skvělej a všemi milovanej film. Čekala jsem tak trochu temnější A Perks Of Being A Wallflower s příměsí Girl, Interrupted a Mudge Boy. Zřejmě to bylo dost přehnaný, protože se na ten film nedá dívat. Zkoušela jsem to sama, zkoušela jsem to s někym, posléze opět sama... a nikdy mi na to nešlo koukat. Je to tak amíkovský, až mám chuť při sledování stát v pozoru, držet americkou vlajku, broukat jejich hymnu a u toho se cpát hambáčem. Takovou tu typickou americkou povahu nemám moc ráda, takže pochybuju, že se kdy dostanu do stavu, kdy se na ten film skutečně podívám.

On The Road
Milovaná knížka. Beatníci. Kerouac. Kristen Stewart. Na film jsem se těšila jak na smilování, když jsem ho konečně měla, chtěla jsem se na něj podívat s kamarádem, z čehož sešlo, protože potvora se na to podíval sám a beze mě. Tak jsem si ho pustila sama, udivila se, pogratulovala jsem si a vypla to. Asi jsem málo hipster nebo mám na filmy podle knižní předlohy, kterou jsem četla, přehnaný nároky. Opět, absolutní nevystižení celkový atmosféry ty knížky. Postavy mě sraly. Všechno mě sralo. A když to nezachrání ani Kristen Stewart, kvůli který jsem v záchvatu chřipky, nicnedělání a nudy proklikala všechny díly tvajlajtu, tak je něco hodně špatně.
Když si vzpomenu, jak moc se těšim na Kill Your Darlings, začínám se trochu bát.

500 Days Of Summer
Svou nechuť k Zooey Deschanel už jsem tu ventilovala. Na New Girl koukám v pohodě, prostě jí tam trpim, občas mi dokonce i nevadí, nicméně tenhle film mi přišel zoufale nudnej. Budiž mu k dobru, že jsem ho jako ostatní filmy nevypla a poctivě jsem ho dokoukala až do konce. Ale i tak to považuju za neskutečně overrated srágoru pro láskou zlomený dušičky, co než aby šli dělat něco produktivního, zabavit se a zaměstnat si tak mysl, sedí doma na gauči, čumí do zdi a brečí, jakej je dotyčnej debil, bebíčko si pak následně v sobě táhnou dalších 1000 let. Popularita toho filmu je přímo obrovská, takže opět v jednom vzbuzuje velká očekávání, která se nenaplní. A nenaplnila by se, ani kdyby byla miniaturní, sorry.

2 komentářů

  1. Prve dva som nevidela.
    On the road - presne! aj ja som sa na ten film tesila a bol pre mna uplnym sklamanim.
    Summer - videla som raz, hlavny hrdina taky ťuťu, ona sa mi nepaci, vlastne som to nepochopila preco sa spravala tak ako sa spravala. Neznasam ludi co sa hraju s citmi inych.

    OdpovědětVymazat
  2. D.D: Je fakt, že Donnie mi silně připomíná tim prostředím Americkou krásu, ale mám ho ráda už kvůli Jakeovi, scéně s grafem love----fear a spoustě nezapomenutelnejch hlášek. Clockwork se fakt nepoved, ty místnosti a styl jsou strašně smutný.

    OdpovědětVymazat