Vtipný sitcomy I.

Jsou prázdniny, je hafo času, tak proč si jednou, dvakrát denně nepustit něco, co jednoho pobaví, žejo. Nejen proto jsem se rozhodla sepsat...

Jsou prázdniny, je hafo času, tak proč si jednou, dvakrát denně nepustit něco, co jednoho pobaví, žejo.
Nejen proto jsem se rozhodla sepsat seznam mých oblíbených sitcomů a v tomhle postu se podělim o pět z nich.
Nečekejte žádný informace, který by vám třeba něco sdělily, je to vyloženě o zdůraznění toho, že ten vtipnej sitcom je fakt vtipnej.
Hele, venku je vedro, mějte slitování.
Jo, a když kliknete na jméno seriálu, odkáže vás to na trailer na youtube.

Will & Grace
Grace Adler je talentovaná designérka interiérů, Will Truman je pohledný a úspěšný právník. Mají mnoho společného, oba touží po lásce, nedokáží si představit život jeden bez toho druhého, dokonce spolu i bydlí, pár z nich však nikdy nebude. Will je totiž gay a Grace ... je ženská. Jsou si tedy alespoň vzájemnou oporou při hledání muže svých snů. Život jim při tom zpestřují a komplikují extravagantní přátelé Jack a Karen.

Podle mě je to jeden z nejvtipnějších sitcomů, co se kdy staly. Důkazem místo slibů je osm neuvěřitelně skvělých seasons, jedna lepší než druhá (s nějakym HIMYM se to nedá srovnávat, ztratili dech se čtvrtou season a to, co předvádí teď, je jeden velkej facepalm).
Tenhle typ humoru má kolem sebe napsaný moje jméno, takže neexistuje epizoda, u který bych se jenom pousmála, naopak existujou epizody, u kterých se chlámu jako idiot.
Upozorňuju, že to není vhodný pro homofoby a útlocitný dušičky bez špetky smyslu pro humor. A taky to, že ačkoliv byl seriál nadabovanej do češtiny, určitě se na něj dívejte v angličtině, protože překladem se ztratilo tolik vtipů a dvojsmyslů, že by to skoro mohli nazvat nějak jinak.
"Vím, že si myslíš, že tě mám rád jenom pro tvoje peníze. Ale víš, co je taky pravda?"
A ačkoliv se to jmenuje Will & Grace, Karen a Jack jsou hlavní důvod, proč na to koukám. Sebestředná, věčně sjetá zbohatlice a sebestředný, navždy dětinský gay? Ano, prosim, a houšť!

New Girl
Jess Day (Zooey Deschanel) je nekonvenční a roztomilá dívka, která po těžkém rozchodu hledá nové bydlení a tak se nastěhuje ke třem svobodným klukům. Coachvi (Damon Wayans Jr.), Schmidtovi (Max Greenfield) a Nickovi (Jake Johnson). Spolu s Jess se stěhuje i její nejlepší kamarádka z dětství Cece (Hannah Simone) a završuje tak prazvláštní pětici. Jess je praštěná, pozitivní ale zranitelná a má důvěru v lidi, i když by možná neměla, stejně dobře se ale cítí ve své kůži. Zvyklá spíše na přátelství dívek, naráží na nečekané nástrahy, které může přátelství s muži přinášet. Zejména v jedné domácnosti. Jak ale vztah pěti přátel pokračuje, uvědomují si, že se navzájem potřebují víc než si mysleli a vytváří tak zábavně dysfunkční rodinku.

(Urm, kde vzali, že se do bytu nastěhovala i Cece?! No nic...)
Na tenhle seriál jsem se původně dívat ani moc nechtěla, protože nemám ráda Zooey Deschanel. Nevim proč, něco mi na ní vadí, zkrátka jsem narozdíl od ostatních nepodlehla velkým modrým očím a ofině. Nicméně, na seriál jsem se čistě ze zvědavosti podívala. A pak znova a znova a teď netrpělivě vyčkávám na nový díly. Je to vtipně a chytře napsaný, narozdíl od Will & Grace postavy nejsou tak vyhrocený (rozuměj, jsou to magoři, ale mohli by existovat).
A kdo nemiluje Nicka, nemá srdce.

Community
Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí.

Když jsem se o tomhle dozvěděla poprvý, myslela jsem si, že to bude jemně nablblej sitcom o lidech, co choděj do školy, pro útlocitný duše. Humor nulovej, ale všichni se maj rádi a to je to hlavní.
No, spletla jsem se. Krutě.
Je to bláznivý a čim je díl novější, tím víc absurdních a wtf situací se děje. Nehledě na díly, který jsou vyloženě parodie na slavný seriály (třeba Glee). Občas mám pocit, že občasný obligátní sitcomový dojemný situace, který v sobě skrývaj ponaučení (ew), jsou ve svý podstatě vlastně ironie. Hehe.
Je to něco jinýho, čerstvej závan do sitcomový zaběhlý normy, což je asi důvod, proč ho neustále někdo chce rušit (ugh!).

Modern Family
Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.
Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu.

Můj druhej nejoblíbenější sitcom. Vtipný situace střídaj dojemný, ale není to trapný. V rodině se maj navzájem rádi, ale zároveň se sebou občas maj problém.
Moji oblíbenci jsou překvapivě Cameron a Mitchell, poněkud nepochopitelnej pár, každej je úplně jinej, ale hádám, že protiklady se přitahujou. Moje malý tajný podezření je, že jestli si jednou někoho vezmu, pak náš vztah bude vypadat dost podobně (aspoň nebude nuda, žejo).

Miranda
Nezáleží na tom, o co se Miranda (Miranda Hartová) ve svém životě snaží - ať už je to rande, snaha zrušit své členství v posilovně, anebo se jednoduše vypořádat se se svou panovačnou matkou - většinou spadne na ústa, a to téměř doslova.
Groteskní sitcom Mirandy Hartové představuje ženu, která se zoufale snaží zařadit se a vést normální život. Jenže... Miranda se nedokáže postavit své výstřední matce Penny, která činí neustále trapné a zoufalé pokusy Mirandu provdat. Do maléru jí nejednou dostane také její soupeření se spolužačkou z internátní školy Sloane Tillyovou, protože Miranda si zkrátka nemůže pomoci a vymýšlí si všechno možné, jen aby na ní udělala dojem. A úplně nejhorší je Mirandina posedlost Garym. Všechny její snahy často končí tím, že spadne na ústa - a to téměř doslova. Potřebnou podporu bohužel Miranda nenachází ani u své staré kamarádky Stevie, která většinou jen nečinně přihlíží, směje se a zbytečně zdůrazňuje to, co kde udělala špatně.

Miranda je někdo, kdo by vzniknul, kdyby měl Mr. Bean dítě s Bridget Jones.
Celej seriál je nekonečně srandovní, Miranda se neustále dostává do nejrůznějších nedorozumění a awkward situací, kterým ve víru snahy všechno vysvětlit a urovnat ještě přidá pomyslnou korunu.
Jestli máte pocit, že se vám nic nedaří a lidi, co vás obklopují, vám akorát hážou klacky pod nohy, je to seriál pro vás. Nekecám.
"I don't know who St Valentine was, but I hope he died alone surrounded by couples."

(všechen text psaný kurzívou je oficiální z www.csfd.cz)

0 komentářů