TOP 10 - Otravové na koncertech

Jo, přiznávám, že co se týče koncertů, jsem tak trochu nazi. Nesuďte mě, žejo, dík. 1. Sice jsem přišel poslední, ale je nutný bejt vepře...

Jo, přiznávám, že co se týče koncertů, jsem tak trochu nazi.
Nesuďte mě, žejo, dík.

1. Sice jsem přišel poslední, ale je nutný bejt vepředu!
Jo, ok, chápu zažraný fanoušky, kterým se zpozdil vlak nebo cokoliv a teď dělají všechno proto, aby aspoň viděli.
Stejně tak rozumim lidem, co popojdou dopředu, protože ačkoliv přišli pozdě, necejtěj se na to stát mezi jedincema, co se tam ocitli v podstatě náhodou a nejzadnější místa jim sednou jako ulitý.
Nicméně mám alergii na dárečky, co přijdou na začátku první písničky a dojdou k názoru, že pokud nebudou přímo v první řadě, země se přestane točit a Madonna začne rapovat. Takže zatímco všichni ostatní do sebe vsakujou tu obrovskou emoci způsobenou právě tim prvním songem, oni se rvou, kam nemaj. Hele, buď přijď dřív nebo třeba chcípni, TOHLE JE MŮJ MOMENT!

2. Koncert? Pfff, JÁ tu mám RANDE, záviď!
Aneb párky na koncertech, žejo. Existuje něco otravnějšího než dvojice lidí, co stojí v objetí tak silném, že v davu tvoří velice nechtěný ostrůvek odolný vůči veškerým pokusům vytvořit kotel? Existuje něco trapnějšího, než když se dotyčná snaží udělat na dotyčnýho dojem a začne se svou prdelí třít o jeho, hm, boky, jako kdyby se právě na stage neodehrával pecka rock, ale smyslný r'n'b?
Jo, existuje - když se ještě začnou líbat, tak tomu dodaj korunu.
Hele, chápu, že když jste někde s někym, koho máte rádi, tak mu chcete dát pusu, ale sorry, stát na sebe namáčklý ve vedru kotle se zdá trochu nechutný, navíc to kazíte všem ostatním, takže ahoj čau, vzádu je místa dost.

3. Judging look, judging look, judging look
Lidi, co maj potřebu něco/někoho soudit tak, aby to ostatní zaregistrovali.
"Já jdu hlavně na předkapelu!" hlásí obtloustlý pseudohipstr v pidi kloboučku a vy mu máte chuť rozkopnout ksicht, protože naprosto nepokrytě kecá a vám je za něj trapně.
A vůbec. Kapela je blbě ozvučená, navíc, když je viděl minulej rok v libovolné dostatečně zahraniční destinaci, tak byli mnohem lepší, pivo je moc pivový, všichni, kašli kašli, kouří, barman je moc pomalej, pití je drahý a navíc mu někdo šláp na nohu, fňuk.
Nechápu, proč takový lidi radši nezůstanou doma a nepíšou svoje zážitky, názory a křivdy někam na blogejsek.

4. Říkali mi, že se můžu stát čímkoliv. Tak jsem se stal sochou.
To, co se děje na stage, by se dalo směle přirovnat k hudebnímu orgasmu. Vy tančíte. Vaši kamarádi tančí. Lidi vedle vás tančí. Holka za váma tančí. Ale kousek před váma stojí sousoší, co se ani nehne.
"Tancujou jenom idioti!" řiká výraz tvrdýho Y uprostřed davu.
Někdo by jim měl vysvětlit, že snad jakoukoliv kapelu na světě potěší roztancovanej kotel víc než pseudointelektuální obelisk.

5. Put your hands up znamená cóóó?
Neřikám, že každej musí mít v angličtině levl over 9000, ale ve většině případů by jednoduchý instrukce od kapely pochopil i ten nejnatvrdlejší neslyšící na světě. Navíc, když vidim, že 70% účastníků dělá tu samou věc, asi to není náhoda a začnu jí dělat taky, logicky, žejo. No bohužel, pořád se najdou dementi, co jsou schopný blbě čumět a rozhlížet se po ostatních s výrazem tak zmateným a podezřívavým, až mám chuť stáhnout svou lidskou masku z obličeje, zařvat "iluminati!" a sežrat ho jedním z dvaceti ústních otvorů, co mám.
Nebo možná je to nějakej protest proti společnosti, jakási forma anarchismu, nebudu přece dělat to, co ostatní, žejo. V tom případě je dotyčnej idiot ještě větší idiot - co udělá příště? Bude návštěvníkům bio krámku rozdávat letáky o zdravý výživě? Bude ve vegetariánský restauraci varovat před škodlivinama, co jsou v mase?

6. V Superstar mě nechtěli, ale nyní cítím, že zazářím!
Jsme na koncertě, je hluk a rambajz.
A i přesto všechno existujou lidi, co jsou schopný celou dobu prořvat tak nahlas, že je prostě slyšíte. Hele, nemám nic proti zpívání, ale čeho je moc, toho je příliš, prostě neexistuje lidská bytost, která je schopná vyprodukovat takhle hlasitej zvuk na takhle dlouhou dobu. Hrůza taky je, že mnohdy jim ani nevadí, že neznají texty nebo že na ně někdo řve, aby drželi hubu. Zajímalo by mě, jak jsou na tom s hlasem druhej den. Nebo jakejkoliv jinej den poté.
Anebo možná nezajímalo, protože jsem pro to kvákání skoro neslyšela kapelu.

7. Mám rád pivo a rád se dělím.
Dav je věc velice horká a koncert zase věc na fyzičku náročná a proto by se měl člověk pravidelně hydratovat. Tomu rozumim. Taky chápu to, že občas se prostě nezadaří, nějaký dobrák do vás strčí a zlatavá tekutina vyšplíchne na vás nebo na někoho kolem vás, načež nastává ta nepříjemná situace se zápachem, mokrym oblečení (na výmluvných místech) a neslyšenýma omluvama.
Ale do háje, proč jedinci, co nedokážou projít mezi lidma, aniž by ucmrndli tu na toho, tu na tu, tu na zem, tu na sebe, vůbec trvají na tom, aby to pivo u sebe měli, je mi záhadou. Možná je to nějaká jejich skrytá úchylka nebo nevim.

8. Nás pět, co spolu chodíme...
Koncerty jsou větší sranda, když kolem sebe máte partu kámošů, co jedou na stejný vlně jako vy. A protože se máte rádi, chcete zůstat navzdory fyzikálním podmínkám koncertního davu při sobě. Been there, done that, úplně tomu rozumim, nemám nic proti.
Ale mám všechno proti proti tlupě vožralejch mamrdů. Klasicky přijdou na poslední chvíli, skoro o sobě nevědí, je jich cca milion (ok, tak šest), narvou se někam, kde absolutně není místo, takže váš doteď fungující osobní prostor je výrazně narušen několika lidma najednou. Mamrdům je to samozřejmě jedno, hulákaj, chlastaj (na koncertě Hadouken! si jeden takovej na hlavu vyšplích pivo tak geniálním způsobem, že to ohodilo všechny okolo a ještě zbylo na vytvoření menšího bazénku), vykřikujou facepalmový píčoviny, protože se snažej bejt vtipný, a na jejich nejoblíbenější písničku (většinou dosti trapně ta nejznámější, takže hipstři protáčej oči tak, že do konce života už budou mít jenom bělmo) to rozjedou tak, že pokud vás neušlapali, tak jste machři nebo jste dost možná ušlapali vy je (nebo třeba kousli do zad, protože máte svoje nohy moc rádi na to, aby si z nich jedno hovado dělalo trampolínu).

9. Asi asi, sundám si vlasy.
Drahé dívky s pečlivě pěstovanou hřívou vlasů dlouhých až po pás,
gratuluju k vašemu životnímu úspěchu. Vážně, jen tak dál! Nicméně svažte si to. Je mi jedno čim, je mi jedno jak, jediný, co mě zajímá, je to, aby mi ksicht a další části těla nevohodila vlna chlupů pokaždý, co se hnete. Možná je to divný, ale zvedá se mi z toho kufr, nehledě na to, že vlasy přirozeně padají, takže často odejdu s několika suvenýry na nejrůznějších zákoutích mý maličkosti. Tímto děkuju všem dívkám, co to dělají automaticky. A taky těm, co vyhověly mé žádosti o sepnutí. Jste super.
Do tohohle bodu bych mohla zahrnout i batůžkáře. Vole, šatna stojí tak dvacku, nebuď socka a běž si odložit, jelikož ten tvůj bágl zabírá místo skoro jak jeden další člověk.
No, a stejně tak kabelky s krátkym uchem o velikosti slona, co dámičky nosej na předloktí, ale v době koncertu věší na rameno a okázale ignorují fakt, že daným zavazadlem knokautujou všechno v dosahu pěti metrů.

10. I also fancy myself as a cameraman!
Natoč si oblíbenou písničku, vyfoť si pár fotek, ať se můžeš chlubit na instagramu.
Proč ale chceš celej koncert natočit na svůj telefon, to asi nikdy nepochopim. Obraz napiču, zvuk ještě horší, stejně na to doma koukat nebudeš a lidi na youtube to akorát rozčílí.
Nehledě na to, že je to další socha v davu, co se pohoršeně dívá na lidi, co se tam, pardon, přišli bavit.

6 komentářů

  1. Tak jsi mě naprosto rozsekala. :D

    Taky nechápu lidi, co si koncerty natáčí na mobil, šmouha obraz, hrůza zvuk, k čemu jim to je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřejmě aby měli hezkou vzpomínku, na kterou se nekouknou ani jednou a při první hlášce o kritický paměti telefonu poletí do koše. :D

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím se čtyřkou a osmičkou. Nebo když si lidi během koncertu povídají jako by byli na kafé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo! nejideálnější je jejich žvanění v nějakym velice dramatickym, tichym momentu, to jsem vždycky moc ráda.

      Vymazat
  3. Na koncertě jsem nebyla dlouho, ale po přečtení mám pocit, že jsem tam právě byla i se všema prudilama, co se kdy mohou sejít na jednom fleku... velmi trefný článek, super...

    OdpovědětVymazat
  4. TOP! Absolutne suhlasim s kazdym bodom. Ani na jednom jedinom koncerte som nezazila, ze by aspon jeden bod chybal. Vzdy aspon jeden rusivy element, ktory mi ubera od harmonickeho prezivania hudobnej extazy! [najviac ma pobavila 4. :D]

    OdpovědětVymazat