rrrroll the bass

Hot girls we have problems too, we're just like you, except we're hot a nemáme pořádný boty na zimu, neb naše lesbické se poněkud zv...

Hot girls we have problems too, we're just like you, except we're hot a nemáme pořádný boty na zimu, neb naše lesbické se poněkud zvláštně kroutí a navíc naše srdce touží po něčem vyšším, teplejším a ideálně koženém s nepřehnaným množstvím drsňáckých aplikací. Bohužel, nabídka v obchodech je stejně trapnej facepalm jako písnička, kterou jsem v úvodní větě vykradla (tady, pokud jí neznáte, styďte se a zamyslete se nad sebou). Vážně chce 80% dámské populace chodit v zimě o berlích kvůli děsněsexy podpatku? Zřejmě jo, jinak dopadne jako těch zbylejch 20% v botách tak hnusnejch, až by jeden plakal.

Pozitivní na světě je to, že Rusko vydal nový EP a svejm milovanejm fans (marry me!) ho dal na svoje stránky ke stáhnutí zadáčo, pokud to tweetnou, fejsbuknou nebo se upíšou na jeho mailovej newsfeed. Což je fér, stejně 80% lidí na svůj fejsbuk fejsbukuje jenom samý krávoviny. Tak stahujte.
A pokud jste se právě vrátili z Marsu, neznáte dubstep (a pokud znáte dubstep a neznáte Rusko-a, tak stejně neznáte dubstep a ještě byste se měli stydět) nebo čerpáte svou oblíbenou hudbu z Evropy 2 (judging look), tady máte video (nenechte se odradit první minutou, taky jsem se dost divila, zvlášť když to byla první písnička z EP - ono se to pak zlepší):


Další úsměv světa na Be spočívá v novym CD Crystal Castles. Zní to jako CC, takže co vám mám vykládat, je to prostě skvělý. CC svoje fanoušky nemilujou, takže si za CD buď zaplatíte na itunes, nebo si ho pokoutně stáhnete bůhvíkde. Zakoupení živýho cédéčka navrhovat nebudu, to by bylo moc sarkasmu i na můj blog, protože pokud žijete mimo Prahu, můžete si maximálně tak koupit Vondráčkovou v Tescu. A pokud žijete v Praze, můžete si koupit Rihannu. A to se vyplatí.
Nicméně, pokavaď opět nejste v obraze, tady máte další video.


Mimochodem, taky vás tak sere všudečumící Lana del Rey neboli Lama del Duckface? Na youtube mi vyskakuje jako podobný video u všeho, co si pustim. Oduševnělý puberťačky jí adorujou. Dokonce H&M použilo její ksicht na svojí podzimní kolekci (v Drážďanech byl plakát snad na každý zastávce).
Vztah mezi mnou a Lamou nezačal šťastně - poprvé jsem ji popatřila a poslechla v jejím nechvalně známém vystoupení v Saturday Night Live. No, moc se tam nepředvedla. Cca čtyři minuty něco monotónně huhlala, občas mávla rukou, sem tam něco poupravila, zřejmě abych pochopila, že když jsi krásná, nemusíš nic umět, udělala otočku a šla domů. Nuda. Dala jsem jí ještě jednu šanci a pustila si Born To Die. U toho jsem málem usnula, opět.
Možná tomu nerozumim, ale nejde mi do hlavy, proč je Lama tak strašně zbožňovaná a slavná. Její zpěv spíš připomíná brumlání člověka v hluboký depresi, její ksicht má jenom jeden výraz (nevim, jestli absence mimických svalů a přítomnost duckface rtů je daná plastem nebo přírodou, ale v každym případě vypadá jak z hororu) a, co mi vadí nejvíc, nemá absolutně žádnou jiskru. Nic. A jenom proto, že je jiná než ostatní zpěvačky z rádií, neznamená, že je automaticky dobrá, že jo.
Stejně tak to z ní nedělá umělkyni. PROBŮHreallybitcheally?notyvolečaufacepalm !! Amy Winehouse byla umělkyně. Bat for Lashes je umělkyně. Die Antwoord (svym způsobem, že..), Rusko, These New Puritans, The Horrors... Ale Lama? Jděte domů...

7 komentářů

  1. RUSKO už tahám, třeba to bude dobrý. Od R. se mi vlastně líbí jen Woo Boost. :D Jestli můžu něco doporučit tvému dubstepímu uchu, tak stahuj ZOMBOYe! To je zase můj král.

    Nový CC jsem si stáhla zrovna dneska a musím říct, že mi to nepřijde jako klasický CC. Někde jsem četla, že v jejich tvorbě neexistuje žádná progrese, já mám ale dojem, že přece jenom nějakej krok udělali. Kam uvidím asi až po více posleších (<- why is that word so weird? :D)

    A LANA. Je melancholická a MÁ kouzlo / jiskru. :) Já ji vidím. Tuhle jsem bulela u singlu RIDE a říkala si, jak krásně zpívá ten nádhernej text, ve kterým jsem se tak ňák našla (...and I am a f*kin' weirdo!). CD Born to die mě teda už taky nebaví poslouchat, ale stejně se těším na další placku, páč ta holka něco přece jen umí a dovede to nakrásně prodat. A je pěkná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych III slyšela a nevěděla, že to jsou CC, tak bych si myslela, že je buď někdo sprostě kopíruje, nebo to jsou prostě oni. Jako jo, zní to trochu jinak než I a trochu jinak než II, podle mě je to takovej ten přirozenej vývoj zvuku kapely.

      Schválně jsem se teďka na Ride koukla, abych náhodou něco neprošvihla. A melodii už ti nezahmkám, o čem to bylo už taky nevim. Já jako rozumim tomu, že po mně Lama chce, abych si lehla na podlahu, koukala do stropu a cítila se strašně dramaticko-melancholicky a přemítala nad životem a smrtí (brouka) a nad tim, že její vlasy vypadaj jak paruka, ale já u klipu neudržim pozornost a z hudby mám stejnej zážitek, jako kdybych místo ní poslouchala "tůdůdu, volané číslo neexistuje". Jako jo, já mám melancholickou hudbu ráda (Portishead, Fever Ray, Sigur Rós, The Golden Filter...), ale tohle je tak unylý, nudný a na jedno brdo, že mě to málem uspí, jakmile to někde zaslechnu.
      A ta její krása je další věc, co mi vadí. Za prvý na tom zcela bezostyšně staví celou svojí kariéru a za druhý je nudná jako celá Lama. Žádný "UÁ, dřepni si na zadek a miluj mě!", prostě jenom "čau, tohle je můj ksicht". A tahle krása není krásná.

      Na Zomboye se kouknu. :)

      Vymazat
  2. Lama je děsná a klip Born to die ta největší samožérská hovadina, jakou jsem letos slyšela. Obrovské prázdné nic, zpívané/recitované otráveným, nezajímavým hlasem, Video Games totéž.
    A krásná mi teda taky nepřijde - divně velké rty, ztuhlý obličej (plastika?) a jediný výraz, který upomíná výroku Hedy Lamarr: "Každá může být tajemně krásná. Stačí stát a tupě zírat."
    S tímhle článkem celkem souhlasím.
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=731101

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po přečtení toho článku nějak Lamu nemusim ještě víc než předtim. Silně mi ta její nenadálá sláva připomíná období mezi šestou a devátou třídou, kdy děti chodily na různý olympiády (aj, čj, fyzikální, matematický, zeměpisný, blabla), který z 80% vyhrávali potomci pořadatelek.

      Vymazat
    2. Jojo. Dcerunka ze zazobané rodiny, který to konečně vyšlo a je teda slavná. Ultrakonvenční vzhled i stylizace a muzika, která nenasere rádia a v hromadě lidí budí dojem, že poslouchají něco neotřelýho. Midcult jako svině. Lama je imho především geniální marketingovej produkt, těžko říct, jestli to má sama z vlastní hlavy, nebo jí to všechno vymyslela firma. Buď jak buď, mně ona i celý ten boom kolem ní leze dost na nervy.

      Vymazat
  3. Ad kozačky: výběr mezi podpatkem á la hák nebo děsem na placaté podešvi je jeden problém, druhý problém (můj) že i kdybych zvolila jednu z variant a odhodlala se v prvním případě k vícečetné zlomenině, či ve druhém vypadat jak šašek, stejně mi to je k ničemu, protože ani jedny nezapnu přes lýtko. A ty, co jsou nízké, jsou bud na ještě vyšším háku a nebo ještě hnusnější. Jo, to je pak dilema: co na nohy, aby člověk totálně neumrznul... :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Mně Lana připadá, jako by byla věčně sjetá benzodiazepiny. Až apatická melancholie, obličej s týmž neveselým, ale oddaným a vyrovnaným výrazem, klid, neživost, to, jak se pohybuje. A její živý vystoupení, co neudýchává, ale zároveň se nezdá, že by byla nervózní. Mám s tím také zkušenosti a když jí vidím, řeknu si "tak ta je jasná".
    Jinak mě docela sere, že se v neuvěřitelným množství klipů lísá k neuvěřitelnýmu množství chlapů, pokud možno tak, aby to bylo co nejneuvěřitelněji multikulti a politicky korektní.

    OdpovědětVymazat