Ústí smrdí, Charlie Straight voněj.

Tenhle tejden jsme měli každej den písemku. V pátek jsme mi přestavovali pokoj. Včera jsem byla na pivních slavnostech. Byli tam Charli...

Tenhle tejden jsme měli každej den písemku.
V pátek jsme mi přestavovali pokoj.
Včera jsem byla na pivních slavnostech.

Byli tam Charlie Straight a byli naprosto dokonalý, úžasný, nečeský, světový, uáááh!
Mám fotku, tričko a breberky Alberta na zádech. :D
Tu fotku vám neukážu, vypadám na ní jako blbeček.

Zbytek pivních slavností byla tragédie nad tragédii. Ještě před CS se tam o cosi snažil Xindl X, to bylo hlediště i jakýsi pokus o "kotel" narvaný. S CS to prořídlo, trapas nad trapas.
Jenže co se dělo pak...!
Tři sestry.
Ty lidi okolo se asi zbláznili. Tančili, pištěli, řvali, vožírali se, chovali se jak největší prasata... teda, já jsem to čekala strašný, čekala jsem, že to bude samej proplešlej vobejda v hadrech na podlahu s pivní cejchou a prochlastanym mozkem, ale až tak...!
Děsný.
Mohla bych sem psát, jak jsem se pohádala s krávou a volem, mohla bych vám vyprávět, co všechno mě uráželo, mohla bych vám říct, jak trapně mi bylo...
Ale nechce se mi. Blbě se mi dejchá a pálej mě oči, protože všichni považovali za vhodné rvát si do držky jednu cigaretu za druhou (proti kuřákům nic nemám, když jsou ohleduplný) a bolí mě hlava, aniž bych včera měla jedinou kapku alkoholu.

Fascinuje mě, jak jsou některý lidi hloupí. Jak jsou přesvědčený, že je na ně každej zvědavej.
Můj respekt má kreativita, krása a inteligence, nikoliv stáří. Nerozumim tomu, proč bych měla mít respekt z vožralejch imbecilů jenom proto, že se narodili o padesát let dřív.
Nenávidim Ústí víc než předtim.

A jen tak mimochodem, celý slavný Nightwork nechť se jdou zahrabat. Jejich koncertní charisma, víteco takový to, co dělá šou, že se lidi bavěj, že se strhnou hudbou a tak, je nulový. No vážně. Dyk je sice pěknej a umí zpívat, ale to stačí na to, aby vyhrál školní soutěž ve zpěvu.

Charlie Straight přijeli, ukázali, jak to má vypadat a odjeli. Jenže nikdo se nedíval.

A víte co? Já se do tý Prahy prostě přestěhovat MUSIM. Musim se dostat na tu školu, musim se tam nakvartýrovat, protože v týhle zaplivaný díře nehodlám bejt ani o minutu dýl, než je nutno.

A mimochodem nadruhou, nějaká (nyní bude Be naprosto nekontrolovatelně vzteklá a bez cenzury) píča pojebaná smradlavá mi zašpinila nový Charlie Straight tričko, protože nemohla mít haksny na zemi jako normální člověk. Kdybych to bejvala zjistila už tam, pravděpodobně bych jí vyrvala vlasy, protože tohle je urážka.
Pokud chcete pohled na věc jinej než "usla jsem ve dvě a byla vzhůru před sedmou, nevim proč", zde se rozepisuje D.D. Cvak sem.

4 komentářů

  1. No jo, jen kdyby ti lidi nebyli blbý úplně všude, Ústí Neústí.
    Jednou jsem se vracela nočním vlakem domů (z Ostravy do malé vesničky vedle) a seděl tam nějaký pražský trotl se ženuškou. Takový ten typ, co si myslí, že kdo není z Prahéé, tak je vidlááák, to je přece jasnýýý, nééé!
    No a tendle vymaštěnec pořád pouštěl nějaké diskárny na mobilu (nahlas, žejo). A já tohle vždycky vydržím tak 2 minuty, než dotyčnému řeknu, ať si to strčí někam, že to tady v tom vlaku nikoho nezajímá. A tenhle vůl mě poslal do prdele a ještě to pohlasil! Začal se smát a vykládat o tom, že ON je přece z PRAHY a až ON tohle bude vykládat svým kamarádům v PRAZE, tak mu to nebudou věřit, jaký jsou tady v OSTRAVĚ dementi!"
    No nebyla bys vytočená? Do ruda?

    Hele a říkali Charlie Straight to svoje obvyklé "díky, jste to nejlepší publikum!"? Páč to mi na nich trochu vadí, takové bláboly. Ale jinak jsou skvělí, to zas jo.
    A taky ta přeplácaná utleskaná verze Platonic Johnny, ta mi vadí.. (tahle: http://youtu.be/_4Zon4_L9jA ) Nacpali do toho zbytečností, které tu písničku úplně zabily.
    To ta akustická, co kolovala na internetu, když je pořádně nikdo neznal (a kamarád, co je zval na koncert, říkal "jó, jen počkejte, však oni budou kluci ještě slavní"), to je úplně jinčí ňamka. ( http://youtu.be/l56B4cmjVtU ) (no ale ty to beztak všechno znáš, žejo)

    A ono to v tom Ústí nemůže být tak špatné:) Vždyť je to větší než šedesátitisícový Frýdek-Místek (kde teda trávím svůj mimoškolní čas) a i tam je dost velká dobrou-hudbu-poslouchající subkultura fajn lidí. Jen si ji musíš najít a držet se jí. A to pak zjistíš, že to tvoje město není až tak debilní.. Mně to trvalo skoro 19 let, než jsem na to přišla:)

    OdpovědětVymazat
  2. Charlie Straight jsem poprvé viděl v Noci s Andělem (škoda, že už to nehraje) a fakt se mi moc líbili. Prostě inteligentně se jevící sympaťáci. Navíc jejich hudba není rozhodně blbá a kdybych ji měl porovnat s ostatními českými "kapelami", které jsou jistě tak oblíbené, jelikož z jejich vyhulenými texty se ztotožňuje celý mainstream, tak bych tvrdil, že patří k naprosté špičce (pokud nebudeme brát v úvahu interprety, kteří mají již v hudebním světě dlouhou historii, tam bych nerad srovnával). Tři sestry, Xindl-X (nebo jak se ta jejich pseudo-kapela píše) a ostatní z těch se mi chce zvracet. Útočí nejblbější hudbou na nejblbější část obyvatelstva, což znamená, že mají takový úspěch. Česká republika je na dost těžkém úpadku a pomalu jsme na tom hůř než Slovensko. Asi ne hospodářsky, ale jejich politika, daňový systém atd. je na rozhodně lepší úrovni. Mají tam vetší problémy s Romy, ale to není problém, který by se dal nějak konstruktivně řešit). Vystihuješ mé pocity ohledně české společnosti, na kterou bych nejraději nalil pořádný kotel sraček, ať vidí jaký to je!

    OdpovědětVymazat
  3. Mrkev: Taky mě často zaráží, že valné množství kapel je postížené nějakou mentální chorobou "co je dobrý, to rychle zkazíme". Musím říct že ta utleskaná :) verze se mi líbila, ale co jsem slyšel tu akustickou, tak jsem tu první nechtěl už nikdy slyšet. To se mi stalo třeba u Apocalypticy. Jednou jsem narazil na akustickou verzi I don't care, který byla naprosto úžasná (ne že bych je poslouchal, ale tohle se jim vážně povedlo). No a potom z ničeho nic nebyla k nalezení a vystřídala ji vyloženě odporná verze s bicími a elektrickými kytary. No tak nic. Jinak s tou skupinou lidí nepraštěných na hlavu, máš pravdu, ale člověk si občas chce zajít někam na "normální" akci a to potom musí poslouchat tu děsivě strašnou hudbu. Do svého oblíbeného underground-psychidelic-czech-clubu sice můžeš chodit, ale neubráníš se občasnému navštívení i mainstream akce.

    OdpovědětVymazat
  4. Be mě jako obvykle přiměla k úsměvu...a jako obvykle mi připomněla, jak jsou tyhle zabitý malý města zaostalý. Jako bys mluvila o Dnech města Orlové, Bee, tam je to to samé :D

    http://so-this-is-her.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat