I will sue your ass!

Facebook je dobrá věc. Zůstanete díky němu v kontaktu s lidma, se kterýma chcete v kontaktu zůstat, ale už je tak často nevídáte. Taky je do...

Facebook je dobrá věc. Zůstanete díky němu v kontaktu s lidma, se kterýma chcete v kontaktu zůstat, ale už je tak často nevídáte. Taky je dobrej na zjišťování úkolů, prostě napíšete spolužákovi či spolužačce ajeto.
Taky se díky němu dozvíte spoustu věcí, co by k vám jinak nedošly - nový cd kapel, nový fotky kapel, nový díly seriálů, nový videoklipy atakdále.
Spousta lidí bere FB jako jakousi svou seberealizaci, kdy mají urgentní potřebu mít tisíc přátel, pět set lajků u každý fotky a sto lajků u každýho statusu. O tom jsem mimo jiné víc psala tady, takže teď se nebudu obtěžovat.

Naopak se mileráda budu obtěžovat ventilací mého mírného nasrání na lidi, co si prostě neuměj přiznat, že je FB baví.

Mluvím o těch blbcích, co pod statusy typu "dneska jsem měla dobrou večeři, mňam" nebo "nůda xD" vytrvale píší věci jako "koho to zajímá?", přičemž jsou pak sami schopní narvat si do statusu slova jako "nejlepší den s mym miláčkem! :-* :-* :-* :-*", což zase nezajímá ostatní, že. Ostatně takhle (ne)zajímavost statusů je dost... jednoduchá. Když mě někdo nakrkne snad každym statusem, co postne, smažu si ho. Když někdo píše krávoviny každých pět minut, smažu si ho. Protože tim, že mu pod statusy budu psát sálodlouhý kázání o tom, že nikoho nezajímá, jak moc miluje svýho kluka, co měla k obědu nebo že se nudí, docílim akorát nepříjemností, kdy se do mě pustí celá její banda, že je to FB tý anonymky a že jestli se mi to nelíbí, můžu si jí klidně smazat. Tyhle rádoby-stírací komentáře jsou trapný, zbytečný a tak okatě volají po potřebě se dohadovat, že je mi dotyčnýho líto.

Dále mluvim o samozvaných neřešičích fejsbůku. Posmívaj se lidem, co o FB mluví, tváří se, že jsou nad věcí, prostě chápej, celý to haló je jim fakt u řitě, vždyť je to pro malý holky, simtě. Ne fakt, fejsbůk je trapnej.
Zvláštní je, že tito "pohodáři" FB nejen mají, oni tam i pravidelně chodí a mnohdy i postují. Člověku se pak na mysl vkrádá otázka - proč ten FB sakra maj, když je to tolik pod jejich úroveň?
Protože je to baví, proto.

A poslední druh lidí, co mě sere, jsou neúnavní opraváři pravopisu, což je jen další skupina lidí, co se chce hádat. Jasně, jasně, úroveň znalosti pravopisu klesá rychleji než moje ruka při uchopení činky, všichni to víme, ale tím, že to budete kázat v nějaký skupině na FB, to nespravíte, že. Protože notoričtí hrubkaři vás beztak pravděpodobně nazvou rejpavou svyní, která jim může tak maximálně polýbyt prdel a která je ůplňe OT, a občasní hrubkaři (jako kupříkladu všichni, co umí česky, ale nejsou Sheldon, takže se prostě občas přecvaknou) buď nereagují vůbec, nebo jen velmi vlažně. Jinými slovy vám na to sere pes, blbej zůstane blbej a inteligentní člověk vás prostě neřeší, hrubky si je vědom, ale kupodivu nemá pocit, že pokud se okamžitě kvůli tomu nepůjde zabít, vyschnou oceány, Země se vychýlí ze své osy a lidi začnou chodit po rukou.


A teď něco více osobního..
FB je i takový nahlídnutí do života dotyčnýho, že jo.
Protože když máte kámoše, kterej to u vás má nahlý a ví to, tak nějak od něj očekáváte, že se bude víc snažit, když vám teda tvrdí, že vás má rád. No, rozhodně je teda pak překvápko, když se vám prostě dlouhou dobu ani neozve a vy jednoho dne přijdete ze školy, ťuknete na iPadu na FB a zjistíte, že právě ten kámoš, co způsobil hlubokou depresi vaší nejlepší kamarádce odmítnutím se slovy, že teď nemá na vztah náladu ani čas ani nic, je čerstvě zadaný s lesklou makrelou s prasečím ksichtem, zjevnou inteligencí chcíplý krysy (sh, íí, jeho příjmení, wtf?!), vkusem á la ústecká čůza a fotkou profesionálně upravenou v malování, jó. Myslete si o mně, že jsem snob, že žárlim, že jsem nafrněná kráva a že jsem zaujatá, protože ta holka klidně může bejt moc milá, hodná, vtipná a fajn, když si jí teda můj "ew-vztah-nechci" kámoš vybral. Ale furt mohl do háje aspoň zabučet, že se něco děje, že potkal úžasnou slečnu, kterou si vezme a realizuje s ní všechny svoje sny, protože je hezká a chytrá.
Když někdo odmítne mojí krásnou, inteligentní, zajímavou, vtipnou, úžasnou R. se skvělým vkusem a o necelý dva měsíce později (který strávil vykládáním, že nechce vztah, chce bejt sám, chce mít čas na svoje kámoše blablabla) ji nahradí Hnusem z planety Ústecká stoka, aniž by se obtěžoval to zmínit, je s ním asi něco špatně.
Kromě toho se poslední dobou dozvídám, v čem dalším mi ještě lhal a jak se přetvařoval. Upřímně, je mi z toho blibno, je mi z toho naštvaně a je mi z toho chutno už s nim nepromluvit ani slovíčko, což taky dělám, ne že by si toho všimnul.
A nechápejte mě špatně, to, že si našel holku, mi v podstatě vadí ze všeho nejmíň.
Ale urazilo mě, že mi lhal, že se tvářil úplně jinak, že se mi to ani neobtěžoval říct a že jsem spoustu svýho drahocennýho času věnovala člověku, co vlastně existuje pouze v hlavě kluka, kterýho už neznám.

2 komentářů